Audi RS3: 400 CP pentru noua generație a compactei sportive

Iată cea mai nouă generație a sportivului model Audi RS3. Lansat concomitent în versiuni hatchback și sedan, noul model sportiv oferă 400 CP.

După o serie de imagini teaser, Audi a prezentat oficial cea mai nouă generație a modelului sportiv RS3. Disponibilă încă de la lansare în două variante de caroserie, Sportback și Sedan, noul model se remarcă prin partea frontală agresivă cu grila Sigleframe redesenată.

Audi RS3 – 400 CP

Spoilerele față și spate sunt mai mari, iar prizele de aer sunt mai masive ca niciodate. Modelul este disponibil cu jante de 19 inch cu design exclusiv, iar acestea pot fi echipate cu anvelope semi-slick. Pentru eficiență aerodinamică, modelul dispune de un eleron și un difuzor aerodinamic integrat. Două terminații ovale semnalizează faptul că avem de-a face cu cea mai performantă versiune a modelului A3.

La interiorul modelului Audi RS3, constructorul german folosește un volan cu partea de jos teșită îmbrăcat în Alcantara și cu padele metalice. Avem scaune sport și tapițerie Nappa ca opțiune. Planșa de bord este complet digitală cu un display de 12.3 inch, iar pe consola centrală un al doilea ecran tactil de 10.1 inch pentru sistemul multimedia.

Sub capotă, Audi RS3 folosește motorul 2.5 TFSI cu cinci cilindri. Propulsorul specific dezvoltă 400 CP între 5600 și 7000 rpm și un cuplu maxim de 500 Nm între 2250 și 5600 rpm. Transmisia este asigurată de cutia automată S-tronic cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Modelul dispune de tracțiune integrală quattro.

RS3 poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.8 secunde, viteza maximă fiind limitată la 250 km/oră.

Cel mai nou element tehnic al noului model RS3 este RS Torque Splitter (vectorizarea cuplului) ce înlocuiește diferențialul spate folosit de vechea generație. Suspensia este disponibilă și versiune cu amortizoare adaptive, iar garda la sol este cu 25 mm mai mică față de cea a unui A3 obișnuit.

Noul model sportiv va fi disponibil în Europa începând cu luna iulie. Prețurile pe piața din Germania prețul de pornire este de 60.000 euro.

Adaugati comentariu