Advertisement

Audi și Hyundai s-au aliat pentru a dezvolta împreună celule de combustibil

Audi H-Tron

Se încheie alianțe surprinzătoare în industria auto. Audi și Hyundai tocmai au anunțat că vor dezvolta împreună celule de combustibil. Ambele companii au experiență de peste două decenii în domeniu.

Parteneriatul le permite celor doi constructori auto acces la componentele care stau la baza tehnologiei cu celule de combustibil. Companiile vor lucra împreună și în domeniul cercetării și dezvoltării acesteia. Pentru început, Hyundai va permite accesul celor de la Audi la experiența care a dus la realizarea modelului ix35 Fuel Cell și noului SUV Nexo de către sud-coreeni.

Hyundai și Audi nu au dezvăluit durata parteneriatului semnat săptămâna aceasta, dar au făcut public faptul că partenerii sunt egali în cadrul noii alianțe.

Hyundai Nexo (16)

Hyundai NEXO este SUV-ul pe hidrogen cu autonomie de 800 de kilometri

Reprezentanții Audi susțin că această tehnologie se conformează planului de mobilitate al companiei. Audi dezvoltă celule de combustibil de 20 de ani, fără a integra însă tehnologia în vehicule de serie, până la a ceastă oră. Constructorul de la Ingolstadt speră însă că de acum, alături de Hyundai, va devină lider în domeniu, oferind automobile cu propulsie pe bază de hidrogen ca alternativă la mașinile electrice. Astfel, Audi h-tron poate ajunge pe piață în 2020.

Autonomia mai mare și timpul de încărcare redus, comparabil cu cel al unei mașini cu motor pe benzină sau diesel, sunt principalele avantaje ale acestui tip de propulsie. Stocarea hidrogenului și infrastructura, dar și costurile uriașe de producție, rămân însă obstacole majore, iar noua industrie este departe de a fi profitabilă. Doar 200 de unități cu propulsie pe hidrogen a vândut Hyundai anul trecut.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top