Audi Skysphere Concept: roadster electric și autonom cu 630 CP

Audi a prezentat un spectaculos concept electric și autonom numit Skysphere. Roadsterul va fi prezent la concursul de eleganță de la Pebble Beach și ne arată designul viitoarelor modele Audi.

Skysphere este primul dintr-o serie de trei concepte experimentale pregătite de Audi. Vor mai urma Grandsphere, un prototip ce va debuta la Salonul Auto de la Munchen, iar anul viitor vom vedea Urbansphere.

Audi Skysphere – concept electric și autonom

Revenind la Audi Skysphere, acesta a fost proiectat folosind noua filosofie de design Progressive Luxury. Este inspirat de un Horch roadster din 1937 și ne oferă conceptul unui viitor grand tourer în variantă electrică și autonomă.

Modelul concept are o serie de elemente revoluționare integrate la nivelul structurii ce permit ajustarea lungimii și ampatamentului. În modul autonom GT, lungimea mașinii este de 5.19 m, în timp ce în modul Sport, lungimea scade până la 4.94 m. Tot în modul Sport, garda la sol scade cu 10 mm.

La interior, designul a fost influențat de stilul Art Deco, dar totul este bazat pe un imens display digital prin intermediul căruia pot fi accesate toate comenzile. Modelul dispune de conducere autonomă de Nivel 4. Cțnd este activat modul autonom GT, pedalele și volanul sunt ascunse sub bord pentru a crea un interior spațios.

Sursa de energie este un singur motor electric amplasat pe puntea spate. Acesta oferă 630 CP și 720 Nm. Roadsterul electric poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 4 secunde. Pentru alimentarea motorului electric se pot instala baterii de 80 kWh, care oferă o autonomie de 500 kilometri.

Via Audi

Adaugati comentariu