Audi va colabora cu Samsung şi LG pentru un SUV cu autonomie de 500 km

Audi-Samsung-LG-autonomie 500 km-AutoExpert

Companiile sud-coreene Samsung şi LG vor contribui tehnologic la o baterie de acumulatori care să permită viitorului SUV electric ce urmează a fi lansat de Audi să ofere o autonomie de 500 de kilometri.

Audi dezvoltă o baterie de acumulatori pentru un SUV cu propulsie electrică bazându-se pe cele mai noi tehnologii dezvoltate de către companiile coreene LG Chem şi Samsung SDI, care vor furniza modulele interne ale acesteia. Cei doi parteneri strategici plănuiesc să investească masiv în Europa în tehnologia acumulatorilor auto şi intenţionează să furnizeze către Audi toate componentele necesare de la situri de producţie de pe bătrânul continent. Despre noul acumulator se ştie, conform datelor furnizate chiar de Audi, că îi va conferi noului SUV o autonomie pur electrică de cel puţin 500 km.

 

Dr. Bernd Martens, responsabilul pentru achiziţii din board-ul director al Audi AG a declarat: ˝Împreună cu partenerii noştri sud-coreeni pentru dezvoltarea de produs aducem această nouă tehnologie inovatoare pentru producerea de acumulatori performanţi în Europa, întărind, totodată, această ramură industrială pe continentul nostru˝. Noile celule pentru stocarea energiei vor oferi noi nivele de performanţă. ˝Datorită acestor inovaţii vom reuşi să oferim soluţii tehnologice concrete, care vor face ca automobilele electrice să devină şi mai atractive pentru clienţii noştri.˝

˝Cu primul nostru SUV full electric, reuşim să combinăm un sistem de propulsie cu emisii 0 cu o plăcere a condusului tipică pentru automobilele Audi˝, a declarat Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, membru în board-ul de conducere Audi AG pentru dezvoltare. ˝Vom integra cu mare atenţie modulele inovatoare de stocare a energiei dezvoltate împreună cu LG şi Samsung în arhitectura modelelor noastre, pentru a obţine un pachet interesant şi atractiv, sportiv dar care să ofere şi o autonomie impresionantă˝.

Adaugati comentariu