Auto Art Show by Auto Bild – cu prietenii, printre lucrări de artă

Auto Art Show by Auto Bild autoexpert.ro

Sunt momente în viață când orice rivalitate se transformă în prietenie. Asta ni s-a întâmplat săptămâna trecută, la Auto Art Show by Auto Bild. A fost o întâlnire relaxată între prieteni din industria auto. O ocazie de a admira cadre surprinse de unii dintre fotografii auto. De a discuta despre pictură cu cafea, ambreiaje devenite statui, hanorace pentru manetele schimbătoarelor de viteze. De a savura o atmosferă caldă într-un decor industrial, la ”adăpostul” unei cești pline cu cafea aburindă sau a unui pahar de vin. Foto: Christian Bart

E o bucurie să vezi că încă mai există print în România. Că, pe lângă texte pe siteuri, filme pe youtube și shorturi pe Insta și TikTok, mai există miros de tipar. Hârtie pe care o simți între degete. Așezare în pagină, care completează fericit esența imaginilor și a textului. Artă în lumea reală, pe lângă cea din mediul virtual. Este fix ce a reușit să surprindă Auto Bild la evenimentul Auto Art Show.

Am admirat acolo creații realizate pe hârtie și pânză, nu pe suport digital. O pictură abstractă aplicată pe caroseria unui Volkswagen ID. Buzz. Piese provenite de la autoturisme dezmembrate, care au prins din nou viață în postura lui Predator și Terminator. O Broscuță scăpată, parcă, din peliculele cu Mad Max și aterizată, peste ani, în hala Studioului Grivița. A fost o atmosferă atemporală, o punte între trecut și viitor, pe care am parcurs-o împreună, preț de o zi.

Ne-au însoțit fotografiile expuse de Dragoș Savu, Adrian Cobzașu, Radu Chindriș, Cornelia Rotaru, Ramona Copil, Christian Bart, Alex Șincan și Victor Marin. Schițele grafice ale lui Lucian Iorgulescu și Alex Șincan. Picturile lui Adi Mitu, Andra Mihai și Alexandru Mariș. Sculpturile lui Marian Ioniță, ”Broscuța” modificată de Daniel Dragne și realitatea augmentată pusă la punct de Bogdan Topîrceanu. De latura fashion s-au ocupat Ada Stoica și Larisa Dragna.

Premiile din cadrul Auto Art Show by Auto Bild

Seara, au fost anunțați și artiștii care au câștigat premii. Autobild i-a premiat pe Andra Mihai, Ramona Copil și Marian Ioniță. Importatorul Porsche în România a acordat și un premiu special pictorului Alexandru Mariș. Acesta a primit o statuetă-trofeu de la Porsche Museum, care înfățișează chiar statuia expusă în fața muzeului, și va face o vizită la muzeul din Stuttgart în acest an aniversar, în care Porsche sărbătorește 75 de ani de la apariția primului său model sport. În sfârșit, Elgeka-Ferfelis Shell Shell România l-a premiat pe Daniel Dragne la categoria Automobile cu design radical.

Îi felicităm pe colegii de la Auto Bild România, pentru că au făcut ca un eveniment complex să arate atât de omogen! Ne-am simțit excelent!

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top