Autobuze electrice Karsan și troleibuze Solaris pentru transportul public din București

Compania turcească Karsan a câștigat licitația și va livra 100 de autobuze electrice pentru transportul public din capitală. De asemenea, achiziția a 100 de troleibuze moderne vor fi furnizate de către polonezii de la Solaris.

Conform primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, oferta depusă de către compania poloneză Solaris pentru 100 de troleibuze a fost analizată, iar raportul final va fi trimis către ANAP pentru validare, iar mai apoi va fi atribuit câștigătorului licitației. Termenul de livrare pentru cele 100 de troleibuze este de 22 de luni de la semnarea contractului.

Noile troilebuze vor avea 12 metri, podea joasă, aer condiționat și pot parcurge o distanță de 20 kilometri fără a fi alimentate la rețea.

Autobuze electrice pentru STB

De asemenea, primarul Bucureștiului a anunțat și câștigătorul licitației pentru furnizarea a 100 de autobuze electrice. Acesta este producătorul turc Karsan, livrările urmând să aibă loc la finalul anului viitor. Karsan a mai furnizat autobuze electrice și pentru orașul Focșani. La licitația pentru autobuzele electrice de 12 m destinate Bucureștiului au mai participat BMC, Otokar, Mercedes-Benz, Solaris și BYD. Modelul ce va fi furnizat transportului public din București este autobuzul electric Karsan e-ATA 12.

Pentru troleibuze, cel mai probabil va fi furnizat modelul Solaris Trollino 12. Solaris a furnizat 26 de troleibuze Trollino 18 (varianta de 18 metri, articulată) și pentru municipiul Brașov.

Via Nicușor Dan

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top