AutoExpert 20 de ani: părerile oficialilor din industrie

AutoExpert 20 de ani

Revista AutoExpert împlinește luna aceasta 20 de ani. Iată părerile oamenilor din industrie despre singura revistă auto privată independentă din România la aniversarea AutoExpert 20 de ani.

 

Brent Valmar, director general Porsche România 

brent-valmar, Porsche Romania

Felicitări grupului AutoExpert pentru ambiția și consecvența cu care au păstrat un nivel ridicat de calitate în cei 20 de ani de prezență pe piața românească. În publicațiile sale găsim și azi o voce puternică în raport cu piața auto și în beneficiul clienților săi.
Echipa de experți continuă să creeze conținut local de calitate în contextul actual în care presa scrisă se confruntă, din ce în ce mai mult, cu tendința de migrare către lumea digitală. Se pare că vremurile schimbătoare și imprevizibile pe care le trăim cu toții azi au fost de natură să potențeze și mai mult curajul și ambiția antreprenorilor AutoExpert, care de curând au preluat unul dintre cele mai puternice branduri din presa automotive, Auto Motor și Sport, devenind astfel cel mai mare grup de publicații auto de pe piața noastră. Porsche România salută inițiativa și va susține și în continuare presa scrisă și jurnalismul auto, fără de care industria în care suntem activi nu ar putea fi la fel de performantă.”

Mihai Boldijar, director General Robert Bosch și reprezentantul Grupului Bosch în România

Mihai Boldijar, Robert Bosch România

20 de ani împreună înseamnă mult mai mult decât o relație de parteneriat. Astăzi, alături de voi, sărbătorim două decenii de prietenie, două decenii în care AutoExpert a deschis noi drumuri pe care le-am parcurs împreună într-o călătorie plină de neprevăzut, în ape învolburate uneori, dar și în vremuri senine. Împreună am asistat la dezvoltarea și maturizarea pieței auto din România.
Pasiunea și entuziasmul care v-au ghidat în toți acești ani, precum și dorința de a livra informație de calitate și de a educa publicul, alături de diversificarea continuă a produselor grupului AutoExpert Media condus de Florin Micu, sunt dovezi incontestabile că inovația în presă asigură succesul și longevitatea acesteia.
Felicitări și mult succes în continuare, dragă Florin, ție și întregii echipe!”

 

 

Ionuț Gheorghe, Dacia Global Marketing Product Director

Ionut Gheorghe, Dacia

20 ani de existență este fără urmă de îndoială o performanță. O echipă care reușește să livreze în fiecare lună un produs editorial la standarde europene pentru 20 ani. Este cu siguranță o ECHIPĂ, performantă și cu spirit de învingător! Iar când performanța se obține într-un context de piață cu provocări la fiecare pas și în care regula este că nu foarte multe titluri editoriale trec proba timpului, performanța devine exceptională!
Bravo, AutoExpert! Vă mulțumesc pentru pasiunea, entuziasmul și profesionalismul probate în toți acești 20 ani!
Vă mulțumesc pentru răbdarea și disponibilitatea de a crește și educa împreună piața auto din România!
La mulți ani!”

Dan Chitaru, director general Kia România 

Dan Chitaru, Kia România

La mulți ani, AutoExpert! Salut cu plecăciune oamenii care au făcut posibilă colaborarea noastră în acești 20 de ani de activitate.
De la promovare, consultanță profesională, juriul Mașina Anului în România, până la o adevărată și sinceră relație de suflet cu acești oameni minunați, alături de care am parcurs un drum uneori sinuos, alteori drept și rapid în această piață auto din România ultimilor ani. Această relație de suflet a fost posibilă datorită profesionalismului, seriozității și talentului jurnaliștilor care au scris revista, în frunte cu neobositul și ambițiosul Florin Micu.
AutoExpert a fost și este importantă pentru Kia România pentru că opiniile exprimate în revista despre automobilele noastre au fost întotdeauna echilibrate și bazate pe realitatea obiectivă. Iată de ce, ne bucurăm că 20 de ani mai târziu AutoExpert nu mai este doar o revistă, ci un grup de reviste cu profil auto, adresate atât consumatorilor individuali cât și firmelor mari și flotelor de transport.
Acest grup s-a extins din nou recent, incluzând acum un titlu de prim rang din galeria presei auto de pe Bătrânul Continent: Auto Motor și Sport, o revistă de asemenea creată de profesioniștii pe care îi prețuim. Iată cum, cu publicații realizate atât în colaborare cu Quattroruote, cât și cu Motor Presse, grupul AutoExpert a devenit o sursă dominantă de informație tiparită și online în presa auto românească.
Mulțumesc AutoExpert pentru tot ce înseamnă colaborarea și prietenia noastră!
Sunt convins că după încă 20 de ani vom găsi aceleași vorbe frumoase despre voi și despre colaborarea noastră.”

Andrei Iacob CEO, Trust Motors – importator oficial în România al mărcilor Peugeot, Citroen și DS

Andrei Iacob, Trust Motors

Se spune că „Istoria este scrisă de învingători”. Iar noi credem că revista AutoExpert, prin contribuția sa de-a lungul celor 20 de ani, poate să revendice niște rânduri bune în istoria presei auto locale. Suntem onorați că am fost alături în toți acești ani, într-un parteneriat frumos în care am evoluat împreună. Continuăm cu perseverență pe același drum și ne bucurăm să împărtășășim aceeași pasiune mulți ani înainte! Felicităm întreaga echipa AutoExpert, «La mulți ani buni și inspirați!» și drum întins alături de noi!”

 

Cristian Milea, Președinte APIA și Director General Opel România

Cristian Milea, Opel România

În ultimii 20 de ani, piața auto din România a cunoscut o serie de transformări puternice, un declin care a început la finele lui 2008, o revenire începând cu 2014 și variații în mixul de vânzări al variantelor de caroserie și motorizare pe tot parcursul acestor două decenii. Anul acesta, cu toate încercările cauzate de restricțiile pandemiei, o veste bună este că automobilele așa-zise verzi s-au bucurat de un trend ascendent, Rabla Plus fiind un propulsor puternic al acestora, însă și tendința consumatorilor, mult mai conștienți de beneficiile noilor tehnologii disponibile odată cu lansarea acestor modele, a contribuit la popularizarea acestui segment.
În monitorizarea aspectelor legate de tendințele pieței, un rol notabil l-a avut în acești ani revista AutoExpert. Pe lângă analiza tendințelor consumatorilor și prezentarea gamelor de modele disponibile în piața noastră, revista a contribuit la înțelegerea noilor tehnologii, evoluția acestora fiind una extrem de dinamică, în special în ultimii cinci ani.”

Mihai Ivănescu, Director General Premium Auto SRL, importator oficial Jaguar Land Rover

Mihai Ivănescu, Jaguar Land Rover

Dragi AutoExperți,
Când faci lucrurile cu pasiune și pricepere, 20 de ani trec foarte repede. Dar cel mai important este faptul ca ați continuat să rămâneți un reper în domeniul jurnalismului auto, în ciuda unor perioade extrem de zbuciumate care au influențat atât climatul economic cât și industria de care va ocupați cu precădere.

 Foarte mulți colegi de breaslă au pierdut aceasta bătălie cu vremurile, reprofilându-se sau renunțând pur și simplu. Este meritul vostru, al echipei manageriale, faptul ca țineți cititorii aproape cultivându-le interesul pentru tot ceea ce fenomenul auto oferă cu generozitate, de la design elevat la noile tehnologii de propulsie și siguranță rutieră.
Cu speranta că și în viitor veți aborda aceste teme la un nivel la care profesionismul și documentarea profundă vor rămâne la cele mai înalte cote, vă urez : La mulți ani AutoExpert!!

Ciprian Bercea, Director Automobile Bavaria Group

Ciprian Bercea, Automobile bavaria

Felicitări! Felicitări pentru 20 ani! Felicitări pentru o revistă pe care am descoperit-o în primii ani de carieră și pe care o citesc cu plăcere și astăzi. Felicitări pentru Florin Micu, un publisher care s-a luptat pentru acest titlu și pentru presa auto de la noi. Felicitări pentru Răzvan Măgureanu și întreaga echipă! Ați reușit să ne păstrați lângă voi 20 de ani. Sper să vă mai citim și în următorii 20. La mulți ani AutoExpert!

 

 

 

 

 

Constantin „Titi” Aur, fost pilot de raliuri, director Academia ATA

Titi Aur, ATA

#rezist. Cred că aici chiar are sens aceasta sintagmă! Să reziști 20 de ani într-o lume nebună-nebună cu foarte multe schimbări în strategia de marketing a pieței auto, mai ales după criza economică din 2009-2011, cu concurența online și cu toată nebunia mondială din ultima perioadă, este o adevarată realizare. Nu cred că se poate să reziști decât dacă ai un lider ca Florin Micu cu o echipă profesionistă care transmite cititorilor mesajele corecte, percepute a fi de la experți. Am colaborat atât direct cât și indirect cu voi și sper să o mai facem încă mulți ani de acum înainte și vă doresc să vă bucurați cel putin de aceiași apreciere și la 40 de ani și la 60 de ani.
La multi ani Auto Expert!”

Adrian Narcis Ghiță, CEO Auto Italia

narcis ghita autoitalia

La mulți ani, AutoExpert!
Au trecut 20 de ani de când această revistă transmite informații complete și de calitate despre tot ceea ce înseamnă domeniul auto, pentru publicul din România.
Testele auto sunt o bucurie, dar în același timp, fără un jurnalist serios, cu o pregătire temeinică și o analiză pertinentă și obiectivă, acestea nu ar avea relevanță. Din fericire, în redacția Auto Expert au fost mereu jurnaliști care au avut un aport important în toate materialele publicate, oameni pentru care domeniul auto a reprezentat pasiune, consecvență, învățare continuă, rigurozitate dar și o mare bucurie.
Pentru noi, Auto Italia, în calitate de importator oficial al mărcilor FCA, jurnaliștii din redacția AutoExpert sunt întotdeauna un partener de încredere, având o relație aproape colegială. Testele lor au fost mereu obiective, dense și realizate într-o manieră profesionistă.
Ne bucură foarte mult că putem prezenta modelele noastre într-o revistă pe care publicul român o susține de 20 de ani și pe care o apreciază pentru calitatea informației. Orice nouă lansare este un prilej de emoție pentru noi, orice nou model intrat pe piață reprezintă o provocare pentru noi, dar în momentul în care colegii de la AutoExpert solicită un drive test pentru un articol, putem fi siguri că modelul respectiv va avea parte de o analiză riguroasă dar pertinentă, și că niciodată nu va trece o mașină prin mâinile lor, fără să-i sublinieze atât punctele forte, cât și pe cele slabe.
Pasiunea pentru domeniul auto este ca un microb, care apare din perioada copilăriei și crește, se dezvoltă, se refinează, pentru ca apoi, pentru cei norocoși, să devină un stil de viață. Sunt puțini profesionștii care pot spune „Îmi iubesc munca!”, dar redacția AutoExpert este o adevărată pepinieră a acestor „Petrol Heads”, un loc în care vei întâlni poate cei mai buni și pertinenți jurnaliști auto.
Ne dorim ca această publicație să continue o prezență editorială cel puțin la fel de vastă ca și până acum, să inoveze în domeniul presei auto, și să-și mențină statutul de publicație premium prin integritatea și profesionalismul oamenilor ce o formează.
La mulți ani, AutoExpert! Să fii mereu aceea bucurie a iubitorilor de mașini, să ai parte de cât mai multe teste auto și proiecte
frumoase!”

Bogdan Stan, director comercial Honda Trading România

Bogdan Stan, Honda Trading

Îmi place să cred că presa auto a mers întotdeauna pas la pas cu industria auto. Atunci când piața era cuprinsă de exuberanță și inovație, presa a completat acest avânt cu pasiune și curiozitate. Desigur, cum moneda are întotdeauna două fețe, presa auto a și suferit umăr la umăr cu industria în toate momentele de inflexiune din ultimii ani. Aventura mea în redacția AutoExpert a început mai degrabă în ultimul scenariu, mai putin pozitiv, dar asta nu a contat pentru un puști de 22 de ani care avea în față ocazia unică să testeze mașini și să lege prietenii cu oameni care îi impărtășeau pasiunea.
Meseria de jurnalist auto nu are un manual, dar îmi place să cred că toți cei care au călcat în redacția AutoExpert au lăsat în urmă cel puțin o filă din acest «manual». Deși au trecut multi ani de când am plecat din redacție, îmi amintesc și azi cu plăcere senzația pe care o aveam duminică seara, atunci când așteptam cu entuziasm mașina de luni. Sper ca în următoarele două decenii, multi puști de 22 de ani să încerce aceleași sentimente la AutoExpert.”

Viorel Niculescu, fost director general Romcar, fost importator oficial Ford în România

Viorel Niculescu, Romcar

A fost o mică surpriză pentru mine de a afla că AutoExpert e în business doar de 20 de ani, fără filozofia trecerii anilor cât mai degrabă a ceea ce a însemnat pentru noi (cei care sunt într-un fel legați de ce generic numim AUTO) revista așa numită de «specialitate».
Îmi amintesc cu oaresce emoție de timpurile de început când toate ziarele și revistele se vindeau ca pâinea caldă dar la proba timpului au mai rămas din păcate foarte puține. Presupun că ești mândru de realizare.Vreau să amintesc pentru cei mai tineri în businessul auto cât de mult ne-au ajutat editorialele, pozele, articolele care erau comentate și disecate de cei care alcătuiau «tagma» cititorilor avizi de informație și noutăți într-un mediu atât de captivant. Pot spune că am crescut împreună: noi ca manageri și firmele noastre ca adevărați piloni (nu cred că e deloc exagerat) ai economiei, de atunci ca de altfel și acum dar și revista ta, un exemplu de echidistanță.
Îți urez, ție personal dar și revistei, un La Mulți Ani din inimă dar și unul generat de nostalgia timpurilor de pionierat ale vremelniciei noastre.”

Florin Cicireagă, director comercial Policolor Automotive

Florin Cicireagă, Policolor

Ne aducem aminte. În 2000 o piață plină de publicații auto, creșteri peste creșteri, multă publicitate și promovare. Iar prin anii 2014 Policolor a început să își caute parteneri pentru a spune povestea produselor și soluțiilor sale dedicate segmentului refinish auto Klar Professional, Klar Ultra. Erau încă multe reviste și specialiști în domeniu. Colaborarea cu AutoExpert a avut de atunci ceva special – oameni plăcuți și cunoscători ai domeniului – de aceea ne-au rămas în minte. Surpriza mare a venit în 2017-2018 când am lansat gama premium- Glasurit și produse auxiliare pentru vopsitori… nu prea mai erau atâtea posibilități corecte de a te promova, dar AutoExpert a fost lângă noi. De mare ajutor pentru service-urile partenere Policolor și pentru vopsitorii profesioniști au fost edițiile lunare ale revistei la care ne-am abonat și pe care le-am putut trimite în țară.
Feedbackul cititorilor ne-a confirmat și mai clar că suntem în parteneriatul potrivit. În 2020, când nu doar din motive de trenduri în media, ci și din cele ce țin de situația medicală, știm ca presa scrisă trece printr-unul dintre cele mai grele timpuri. Acum este momentul cel mai bun să celebram calitatea ei – La mulți ani buni și frumoși așa cum ne-ați obișnuit, Auto Expert!!! – să îndemnăm oamenii să continue să citească și să susțină presa scrisă, alături de cea online. Vă felicităm pentru că ați rămas buni, ați rezistat și aveți în continuare planuri pentru a aduce informație și poveste bine scrisă cititorilor din toată țara, pasionați de domeniul auto.”

Ioan Kiss, Director General Divizia Auto Rădăcini Grup

Ioan Kiss, Radacini Grup

Grupul Rădăcini salută AutoExpert la împlinirea celor 20 de ani de activitate! Timpul se scurge destul de repede. Dar important este să te uiți mereu cu mândrie la ceea ce ai lăsat valoros în urmă. Acestea sunt lucrurile care contează cu adevărat în viață.
Rădăcini Grup a fost martor al creșterii proiectului AutoExpert, colaborând de-a lungul timpului cu această minunată echipă. Au fost momente de pionierat, de învățare, de consolidare, dar și momente de declin, de retransformare și de adaptare. Cu toții ne-am lovit de bariere dificil de trecut la prima vedere, dar am învățat în dinamica lucrurilor să le traversăm și să devenim mai puternici și mai experimentați. Pregătiți mereu pentru noi provocări!
Aniversarea a două decenii de activitate în industria auto este într-adevăr un moment remarcabil. Rădăcini Grup va împlini anul viitor 30 de ani de activitate și cunoaștem sentimentul de mândrie al celor care au contribuit la această performanță.
Să ne vedem peste încă 20 de ani la fel de frumoși și la fel de dedicați domeniului auto, împreună cu dragii voștri cititori și dragii noștri clienți!”

Eduard Croitoru, Sales and Marketing Director Rombat

Eduard Croitoru, Rombat

Am avut șansa să-l cunosc pe Florin Micu și să descopăr revista AutoExpert încă de la început, când eram în echipa de marketing Dacia. Pentru mine este o bucurie enormă să văd că ați reușit să impuneți această revistă și să deveniți un reper în industria auto. Un mare BRAVO! La mulți ani întregii echipe AutoExpert!”

 

 

 

 

 

Dan Gh. Mihoc, fost director general  Castrol România

Dan Gh. Mihoc, Castrol România

Felicitări cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la apariția revistei AutoExpert. Încă de la început s-a dorit o revista serioasă, echilibrată și independentă. A fost și motivul pentru care firma la care am lucrat a considerat că revista pe care o conduci a fost un vector serios de imagine. Doresc revistei viață lungă în continuare, cu păstrarea spiritului cu care ne-a obișnuit. Iar ție îți doresc multa sănătate și realizări în domeniul presei auto.”

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top