AutoExpert pe podium!

Duminică 15 mai a avut loc la București prima etapă a recent înființatului Campionat Național de Îndemânare Auto.

Competiția organizată de clubul “GT Auto Club Sportiv”, după o pauză de câțiva ani în care această disciplină a așteptat un entuziast care s-o repună în drepturi, a adunat la start o serie numeroasă de sportivi, atât licențiați, foști sau actuali participanți la competiții automobilistice, cât și amatori, aflați la primul concurs oficial din “cariera”.

În atenta supraveghere a domnului Teodor Gheorghe, fost campion național al disciplinei de îndemânare auto în perioada de glorie a acesteia, concursul s-a desfășurat excelent, fără a ridica probleme sportive sau de organizare. Sub privirile spectatorilor adunați pe marginea traseului organizat în parcarea centrului comercial Carrefour Militari, s-au desfășurat peste 40 de echipaje, fiind permisă și participarea cu automobile de stradă.

Piloții, cu vârste cuprinse între 14 ani și 60 de ani, s-au bucurat de vremea bună și de tehnicitatea traseului pregătit de domnul Gheorghe. Pentru a face o diferențiere corectă între experiența lor și materialul de concurs, au fost alcătuite trei grupe: juniori, debutanți și avansați. Pentru grupele debutanților și avansaților au fost constituite de asemenea câte două clase, în funcție de capacitatea cilindrică a automobilelor de concurs: sub 1.600 de cmc și peste 1.600 cmc.

Revista AutoExpert a fost reprezentată în cadrul competiției de redactorul Adrian Cobzașu, care a obținut un rezultat excelent la grupa debutanților, clasa motoarelor de peste 1.600 de cmc, terminând competiția pe poziția a doua a clasamentului general. Iar rezultatul ar fi putut fi și mai bun dacă automobilul ce i-a servit drept material de concurs lui Adi, un BMW 318i (numărul 31 de concurs), nu ar fi pus probleme pe unele porțiuni ale traseului, unde propulsia spate și-a arătat limitele într-o disciplină automobilistică în care tracțiunea față face legea. 

Felicitări Adrian Cobzașu, din partea întregului colectiv al revistei AutoExpert și-ți urăm ca acesta să fie doar un prim rezultat bun într-o viitoare carieră în automobilismul sportiv!

Pentru cei ce doresc să se înscrie în Campionatul Național de Îndemânare Auto 2011 (desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv), vă anunțăm că vor mai fi organizate încă cinci etape, după cum urmează:

Etapele urmatoare sunt planificate astfel:

Etapa 2:    04-05 iunie 2011, Carrefour Colentina

Etapa 3:    30-31 iulie 2011, Carrefour Ploiesti

Etapa 4:    20-21 august 2011, Carrefour Constanta

Etapa 5:    08-09 octombrie 2011, Carrefour Drobeta-Turnu Severin
Etapa 6:     29-30 octombrie 2011, Carrefour Pitesti

Persoana de contact pentru cei interesați de această competiție este domnul Teodor Gheorghe: 
tel. : 0745627627

www.gtautoclub.ro

inscrieri@gtautoclub.ro

teodor@gtautoclub.ro

office@gtautoclub.ro[ Fotografii: Victor Colțănel ]

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top