AutoExpert susține noul Campionat Național de Vehicule Electrice

Campionatul National de Vehicule Electrice 2022

AutoExpert susține noul Campionat Național de Vehicule Electrice.

Propulsia electrică are din ce înce mai mulți adepți in România. Deși in general asociat cu spiritul eco, vehiculele electrice încep să devină o componentă substanțială a motorsportului românesc.

AutoExpert susține din acest an noul Campionat Național de Vehicule Electrice ale cărui etape sunt organizate de GT Auto Club Sportiv sub egida FRAS și se desfășoară comcomitent cu Campionatele Naționale de Super Slalom și Îndemânare Auto.

CNVE împreună cu CNSS și CNIA

Noul Campionat Național de Vehicule Electrice s-a născut practic pe structura Campionatelor Naționale de SuperSlalom și Îndemânare Auto care încă de acum doi ani au avut clase și categorii dedicate propulsiei electrice.

Cum prezența acestor vehicule a crescut ca pondere, lucru facilitat de formatul compact al acestor competiții, unde autonomia nu este relevantă, traseele fiind scurte – o probă de îndemânare are între câteva sute de metri și 1,5km – precum și de atractivitatea locurilor unde se defășoară concursurile – orașe fără alte etape de motorsport, centre comerciale, zone centrale ale orașelor- la începutul 2022 se impunea organizarea acestui nou campionat.

Până in prezent s-au desfășurat două etape CNVE, ambele la Ploiești (14-15 mai și 4-5 iunie). Următoarele etape sunt programate la CTPark, Pitești, Rm. Vâlcea și Iași

Noi clase și categorii în CNVE

Din punct de vedere organizatoric, pentru echilibrarea șanselor, concurenții sunt împărțiți pe mai multe clase și categorii. Astfel, pentru vehiculele electrice cu puterea de până in 250CP s-a constituit clasa E1, respectiv E2 pentru mașini electrice cu putere mai mare de 250CP.

Clasa „Sport” reunește mașini electrice special preparate pentru competiții, in timp ce doamnele au posibilitatea de a puncta și într-o categorie distinctă „Femina”. De asemenea, după fiecare etapă se întocmește și un clasament general „Open” care se premiază.

Deși participarea la primele două etape a fost mai modestă, organizatorul CNVE Gheorghe Teodor, se așteaptă ca numărul mașinilor electrice să crească de la o etapă la alta:

„Acest proiect reprezintă o mare provocare atât pentru mine, cât și pentru FRAS. Am decis să facem împreună acest pas spre viitor și sunt sigur că prezența sportivilor va fi din ce în ce mai numeroasă.” Teodor Gheorghe, organizator CNVE.

Campionatul National de Vehicule Electrice 2022
Campionatul National de Vehicule Electrice 2022

Clasamentul după primele două etape poate fi consultat aici

Regulamentul CNVE poate fi accesat aici

Următoarea etapă a CNVE va avea loc la CTPark între 2-3 iulie, în incinta parcului industrial CTPark Bucharest West, Autostrada Bucuresti-Pitesti, km. 23.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top