Automobile Bavaria preia activitatea dealerului BMW XCars în Mureș

BMW XCars Automobile Bavaria

Automobile Bavaria, cel mai important dealer BMW în România, va reprezenta marca bavareză în județul Mureș după preluarea activelor companiei XCars Store.

Consiliul Concurenței a avizat astăzi preluarea unor active ale dealerului XCars Store din Mureș de compania Automobile Bavaria, parte a grupului MHS. În tranzacție sunt implicate alte două companii.

Autoritatea română în domeniul concurenței a anunțat astăzi că a autorizat tranzacţia prin care Automobile Bavaria SRL și AB Immo Timișoara SRL au preluat unele active aparținând XCars Store SRL și AMG Estates SRL. Activele preluate includ echipamentele, piesele de schimb și autorizațiile XCars Store precum și terenul și clădirea aparținând AMG Estates.

Consiliul Concurenţei notează că a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

XCars Store SRL activează în domeniul comerțului cu autoturisme și autovehicule ușoare sub 3,5 tone. În plus, compania prestează servicii tehnice de reparații pentru vehiculele comercializate.

Conform Ministerului Finanțelor Publice, compania XCars Store SRL a avut în 2021 o cifră de afaceri netă de 42.378.091 lei, în creștere de la 27.494.226 în 2020 și mai mare decât cea de 32.109.306 lei din 2019. În același timp, profitul din 2021 a fost de 2.411 lei.

AMG Estates SRL închiriază și subînchiriază bunuri imobiliare. Compania deținea, anterior tranzacției, proprietatea imobiliară în care își desfășura activitatea XCars.

Activitatea principală a Automobile Bavaria SRL, parte a grupului MHS, o reprezintă comerțul cu autoturisme și autovehicule ușoare sub 3,5 tone. Mai mult, compania prestează servicii tehnice de reparații pentru vehicule. AB Immo Timișoara SRL închiriază și subînchiriază bunuri imobiliare proprii sau închiriate.

În aceste condiții, Automobile Bavaria va prelua distribuția de vehicule BMW în zona deservită până acum de XCars Store începând cu 1 ianuarie 2023.

Automobile Bavaria a demarat afacerile în România în 1994 avându-l ca principal acționar pe Michael Schmidt şi în prezent deține cea mai mare reţea de dealeri din Europa Centrală şi de Est pentru marca BMW. Recent, compania a devenit și distribuitor INEOS Grenadier în România.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top