Autonom investește 10 mil. euro în 200 de mașini electrice Tesla

Autonom Tesla (rent-a-car, leasing)

Compania Autonom, furnizor integrat de servicii de mobilitate și finanțare, a achiziționat 200 de mașini electrice în valoare de 10 milioane de euro pentru a își moderniza flota de vehicule.

Conform oficialilor Autonom, în dorința de a accelera procesul de electrificare a flotei, compania a cumpărat 200 de mașini electrice Tesla Mocdel 3 și Model Y cu o valoare de circa 10 milioane de euro. Capitalul utilizat provine din finanțarea primită de la Banca Europeană de Investiții (BEI).

Cele 10 milioane de euro fac parte dintr-o finanțare de 15 milioane de euro atrasă anul trecut de companie de la BEI cu scopul îndeplinirii obiectivului de a reduce amprenta de carbon cu 25% până în 2025 și cu 51% până în 2030. Este prima finanțare acordată de BEI unui jucător independent de pe pieţele de leasing operaţional şi rent-a-car din România.

„Am început anul cu un pas important pentru creșterea numărului de mașini electrice în flota operațională a Autonom, profitând de oportunitățile apărute în piață. Am avut mereu obiective ambițioase și intenția noastră, asumată și prin strategia de sustenabilitate, este de a reduce emisiile de carbon ale flotei operaționale cu 51% până în 2030. Grija pentru mediu și inovația s-au aflat mereu în centrul preocupărilor noastre”, a declarat Dan Ștefan, cofondator Autonom Group.

Totodată, Autonom a lansat și un nou serviciu de leasing operațional destinat companiilor. Denumit Business Green, acesta pune la dispoziția clienților mașini electrice sau hibride.

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, fondată în 2006, în Piatra Neamț. Firma care ca principale obiecte de activitate leasingul operațional și închirierile auto. Autonom oferă și transferuri cu șofer, închirierea temporară de flote, servicii de fleet management, asistență rutieră, servicii de spălătorie auto și închiriere de echipamente. Acestea sunt furnizate printr-o rețea națională prezentă în 36 de orașe din România. Flota companiei este în prezent de peste 14.000 de mașini.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top