Autonomie record – Câți kilometri a parcurs Tesla Model 3 cu bateria plină?

Tesla Model 3 - autonomie record 1

Tesla Model 3 tocmai a obținut o autonomie record. Sedanul electric a călătorit nu mai puțin de 975 de kilometri între două încărcări.

Încercarea curajoasă le-a aparținut unor fani ai brand-ului, Sean Mitchel și Erik Strait din Denver, Colorado, mașina aparținând acestuia din urmă. Cei doi au reușit să călătorească 606,2 mile (975 de kilometri) înainte de a conecta din nou automobilul la o stație de încărcare. Este prima Tesla din lume care trece de 600 de mile.

Tesla Model 3 - autonomie record 3

Călătoria la bordul vehiculului Tesla Model 3 a durat 32 de ore, aproape dublu față de cele 18 de care Mitchell a avut nevoie în încercarea sa anterioară de a doborî recordul. Cei doi susțin că vitez medie, de această dată, a fost între 20 și 35 mile pe oră (aproximativ 32 – 55 km/h).

100% electric: București-Arad tur-retur cu Renault Zoe

Cei doi și-au documentat itinerariul pe rețelele de socializare. Sâmbătă seara și-au anunțat fanii că tocmai trecuseră de 500 de mile (805 kilometri). Bateria ajunsese deja la 12%, iar Model 3 consumase 55 kW.

Mai târziu, cei doi au anunțat că au trecut de 600 de mile (965 km). Bateria s-a descărcat după parcurgerea a 606,2 mile (975 kilometri) și un consum de 66 kW. Călătoria anterioară a lui Mitchell se oprise la 515.7 mile (830 kilometri).

A fost o aventură pe cinste, cu sacrificii cum ar fi scoaterea cinei din program de teamă să nu se oprească și să nu mai poată porni la drum. Au ales însă să le fie livrată mâncarea în mers, pe care au prins-o cu o plasă de pescuit pe care au scos-o prin geamul deschis. Pentru a atinge această autonomie record, cei doi au ales să călătorească fără aer condiționat, temperatura în cabină ajungând la 42 de grade Celsius.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top