Autoritățile permit deplasarea pentru achiziția de automobile pe perioada stării de urgență

service auto

Cea mai recentă Ordonanță Militară emisă de autorități în cadrul stării de urgență impusă de pandemia de coronavirus permite deplasarea persoanelor pentru reparații și achiziții auto.

Unul din motivele care a creat confuzie între autorități și cetățeni în ultimele zile a fost încadrarea deplasării pentru rezolvarea unor probleme auto.

Au fost semnalate situații când persoane au fost amendate de către polițiști care au considerat că deplasarea la service-ul auto nu este o urgență.

Însă, cea mai recentă Ordonanță Militară emisă de autorități relaxează aceste restricții. Conform acesteia, sunt permise deplasările persoanelor pentru achiziționarea de automobile și piese auto, precum și deplasarea la service pentru reparații auto.

Ca și până acum, pentru justificarea deplasării, persoana trebuie să aibă asupra sa o declarație pe proprie răspundere completată.

”Este permisă circulaţia în afara locuinţei/gospodăriei pentru achiziţia de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule şi servicii de reparaţii auto”, se menționează în Ordonanța Militară nr.8 emisă pe 9 aprilie 2020.

”În declarația pe propria răspundere, persoanele menționează ca motiv deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor”, se mai arată în noua ordonanță militară.

Textul complet al noii ordonanțe militare poate fi citit pe FloteAuto.ro

Dacia reia producția la Mioveni în două etape

Adaugati comentariu