Autoritățile vor putea ridica mașinile abandonate în parcările publice după doar șase luni

Autoritățile vor putea ridica automobilele abandonate în parcările publice după o perioadă de șase luni față de 1 an cât este în prezent.

Perioada actuală este de un an de zile, însă Parlamentul României a adoptat un proiect ce reduce semnificativ perioada în care o mașină poate rămâne abandonată pe domeniul public. Astfel, după șase luni, autoritățile o vor putea ridica.

Dacă în prezent pentru a recupera un automobil abandonat ridicat de autorități era suficientă dovada plăților taxelor și impozitelor locale, în viitor proprietarul va trebui să demonstreze că și-a plătit și amenzile, dacă există și că mașina are ITP valabil.

Dacă proprietarul nu prezintă documentele necesare în termen de 10 zile de la primirea somației, mașina trece automat în proprietatea autorităților locale care o pot vinde ulterior.

Cei care ai inițiat acest proiect de lege spun că doar în București există cel puțin 3.000 de mașini abandonate în parcările publice. Noua procedură se va aplica inclusiv automobilelor cu numere de înmatriculare din alte țări. Acestea nu erau ridicate până acum, deoarece nu se puteau identifica proprietarii.

Proiectul de lege a fost adopat de Senat și Camera Deputaților, urmând a fi promulgat de Președintele României, iar după publicarea în Monitorul Oficial va intra în vigoare.

Via Profit.ro

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top