Autostrada scufundata Orastie – Sibiu, redeschisa traficului rutier

Aberații guvenamentale: vom avea trei autostrăzi între Moldova şi Transilvania!

Autostrada scufundata Orastie-Sibiu a fost redeschisă traficului rutier, dupa ce anul trecut, pe cei 22 kilometri ai lotului respectiv au aparut probleme structurale grave.

Inaugurat cu mare fast de fostul premier Victor Ponta în 2014, lotul 3 al autostrăzii Oraștie-Sibiu a fost închis în septembrie 2015. O porțiune de câteva sute de metri, localizată în sectorul cuprins între km 60+500 – km 60+600, s-a surpat, aceasta fiind ulterior demolată și reconstruită, fisurile grave și denivelările din carosabil neputând fi remediate. De vină pentru problemele apărute au fost infiltrațiile de apă. Lucrările au durat 6 luni.

„In urma vizualizarii si analizarii calitatii lucrarilor care a facut obiectul contractului „Servicii de proiectare constand in intocmirea PT+DDE si Asistenta Tehnica pentru zona cuprinsa intre km 60+500 si 60+700 si pentru remedierea degradarilor constatate in vederea redeschiderii traficului rutier la obiectul de investitii Autostrada Orastie – Sibiu Lotul 3”, Comisia a constatat ca sunt indeplinite conditiile necesare deschiderii traficului rutier in deplina siguranta”, a anunțat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Cei 22 de kilometri ai lotului 3 al autostrazii Sibiu-Orastie, numita de presă ”autostrada scufundata”, urmează să fie re-expertizați în întregime de CNAIR, pentru a evita alte probleme structurale.

Adaugati comentariu