Autostrada Sibiu – Pitești, mai aproape de realizare. A fost desemnat constructorul!

Autostrada Sibiu - Pitești

Compania Porr Construct SRL a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lotului 1 al autostrăzii Sibiu – Piteşti, Sibiu – Boiţa, în lungime de aproximativ 13 km, a anunţat CNAIR.

Valoarea propunerii financiare câştigătoare a fost de 612,6 milioane de lei (fără TVA), echivalentul a 129 milioane euro (fără TVA), având un cost/ km de 9,7 milioane euro (fără TVA).

Durata de realizare a contractului va fi de 48 de luni, din care perioada de proiectare a lucrărilor va fi de 12 luni, iar perioada de execuţie a lucrărilor va fi de 36 luni.

CNAIR menţionează că ofertantul declarat câştigator a ofertat o perioadă de garanţie a lucrărilor de 10 ani.

Lotul 1 aferent Secţiunii 1 se întinde între km. 0+000 – km. 13+170, iar traseul autostrăzii va începe în zona localităţii Şelimbăr, la intersecţia cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de drumul naţional DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localităţii Veştem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul judeţean DJ 105G, Avrig – Marşa – Tălmaciu – Sadu până în zona Boiţa unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Piteşti cu DN7.

Potrivit CNAIR, procesul de semnare a contractului va putea fi iniţiat doar după […] Citește mai departe pe www.floteauto.ro.

Adaugati comentariu