Autostrada Sibiu – Pitesti va costa de două ori mai mult. Află de ce

Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi va costa 1,2 miliarde de euro

Autostrada Sibiu – Pitesti va costa de două ori mai mult decât estimările inițiale anunțate de Ministerul Transporturilor la finele lui 2016 și incluse în Master Planul de Transport. Prețul a urcat la 3,3 miliarde de euro.

„Finantarea obiectivului de investitii se realizeaza din fonduri externe nerambursabile POIM si de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum si din alte surse legal constituite, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii”, se arata in proiectul de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, proiect care modifica HG 1418/2008 prin care au fost aprobati indicatorii tehnico-economici initiali ai autostrazii.

Noul pret ar fi, conform ministrului Razvan Cuc, impus de studiul de fezabilitate din 2008, ce a fost ignorat de guvernul anterior în realizarea Master Planului de Transport, în 2016.

Autostrada Pitesti-Sibiu, parte din Autostrada Bucuresti-Nadlac (A1), ar permite traficul neintrerupt pe autostrada intre Capitala si frontiera cu Ungaria. Traseul autostrazii va incepe in zona localitatii Curtea de Arges si va continua traseul paralel cu raul Arges pana la actuala centura a Pitestiului.

Lotul 1 aferent sectiunii 1, Sibiu-Boita, are o lungime de 13,2 kilometri, iar traseul autostrazii va incepe in zona localitatii Selimbar, la intersectia cu centura Sibiului. Din suma totala, sectiunea Sibiu – Boita km 0+000 – km 14+150 va costa 1,13 miliarde de lei. Sectiunea 5 este cuprinsa intre Curtea de Arges – Pitesti km 92+600 – km 122+950, are o lungime de 30,35 km si va costa 2,5 miliarde de lei.

Adaugati comentariu