Autostrada Urbană, inaugurată înainte de Crăciun, a rămas în beznă

Autostrada Urbană

După ce că avem puțină, mai e și în beznă. Autostrada Urbană inaugurată cu întârziere înainte de Crăciun a rămas pe întuneric. Hoții au furat aproape patru kilometri de cablu electric.

Este beznă totală pe jumătate din noua Autostradă Urbană, dată în circulație la sfârșitul anului trecut. În prima parte, stâlpii de iluminare cu tehnologie LED încă funcționează, dar 3 kilometri mai târziu, este beznă totală. Noul drum de mare viteză a căzut pradă hoților și 140 de stâlpi au rămas doar de decor.

În urma unei anchete preliminare, inspectorii Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR) au ajuns la concluzia că situația a fost provocată de hoții care au furat cablul de alimentare al stâlpilor. Tentant pentru aceștia a fost cuprul din interiorul cablului. Este vorba despre aproximativ 1.600 de kilograme de metal.

Citește și:

Câți kilometri de autostradă vom avea în 2019?

Autoritățile nu au informații referitoare la momentul în care s-a produs furtul, dar nici nu pot estima momentul în care vor rezolva problema.

Purtatorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, furtul ar fi putut avea loc chiar înainte ca circulația să fie deschisă pe drumul de mare viteză. În acest caz, cheltuielile de reparație vor fi suportate de compania elenă Aktor, cea care este responsabilă de proiect. Dacă hoții au acționat după darea în folosință a drumului, CNAIR va trebui să rezolve problema iluminării pe Autostrada Urbană.

Sectorul dintre Autostrada București-Ploiești și Șoseaua Petricani din București se întinde pe o distanță de aproape 7 kilometri.

 

Adaugati comentariu