Avantajele anvelopelor All Season

All Season
Anvelopele pe care le ai puse pe autoturismul tău sunt extrem de importante, în funcție de acestea având de suferit mai mulți parametrii în timpul mersului. Dacă anvelopele nu sunt eficiente se reduce distanța de frânare, poate apărea acvaplanarea, crește consumul de combustibil, și bineînțeles siguranța ta este pusă în pericol.

Care sunt avantajele folosirii anvelopelor all season?

Atunci când alegi să folosești anvelopele all season o faci în primul rând pentru că vrei să scapi de schimbatul acestora în fiecare sezon. Prin schimbarea lor în fiecare sezon pierzi timp și bani, statul la coadă pentru montat anvelope noi este neplăcut, mai ales în sezonul rece, iar costurile aferente montării și demontării acestora pot fi destul de mari. În plus janta poate fi avariată în momentul în care se face schimbarea, de aceea e de preferat să nu schimbi anvelopa de pe jantă.

Dacă dorești să îți achiziționezi niște anvelope all season trebuie să știi că pe janta.ro găsești o gamă variată de astfel de produse, de la cele de buget pană la mărci medii sau mărci premium. Alege dimensiunea potrivită pentru autoturismul tău și comandă-le direct la tine acasă. Aceste anvelope se recomandă vehiculelor care au putere mai redusă și celor care sunt în zone cu climă mai blândă.

Tipuri de anvelope și prețurile aferente acestora

Este bine dacă îți atunci când știi că trebuie să îți schimbi anvelopele îți stabilești un buget pe care ești dispus să îl cheltui în acest sens. Astfel îți poți face idee cam ce fel de anvelope dorești, deoarece prețul este un criteriu decisiv, pe lângă dimensiunea acestora și tipul de anvelopă.

În magazinul online janta îți poți găsi anvelope de buget, de exemplu cele de la Triangle sau Sailun, la prețuri între 150 și 400 lei pe bucată, în funcție de dimensiunea și caracteristicile acesteia. Dacă îți cauți niște anvelope de calitate medie te poți îndrepta către modelele de anvelope Kumho, Falken sau Nexen, pe care le vei găsi la prețuri între 180 și 800 lei pe bucată în funcție de dimensiunea și caracteristicile lor.

Mărcile premium de anvelope pe care le găsești în acest magazin online sunt în special anvelope Hankook, Continental sau Nokian  și acestea se vor găsi la prețuri cuprinse între 250 și 900 lei bucata, prețul variind și în acest caz în funcție de dimensiuni și de caracteristicile pe care le au. Bineînțeles că dacă vei dori să achiziționezi doar anvelopele, fără jante, prețul va fi mai redus decât dacă vei lua toată roata.

Riscul achiziționării anvelopelor second hand

Chiar dacă piața anvelopelor second hand este una ofertantă se recomandă întotdeauna să îți achiziționezi anvelope noi pentru autoturismul tău, deoarece siguranța ta este pe primul loc. Riscurile care pot apărea când îți achiziționezi anvelope second hand sunt ca acestea să fie mai uzate decât se specifică, să aibă anumite defecte din fabricație pe care să le resimți doar în timpul mersului sau să fie mult prea afectate de condiții meteo cum ar fi ger sau căldură puternică.

Având în vedere că nu îți vei schimba anvelopele în fiecare sezon este de preferat să nu compari durata de viață a celor all season cu a celor din două seturi, pentru iarnă și pentru vară, având în vedere că cele all season vor fi rulate toată perioada anului.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top