Avantajele unui espressor de cafea

cafea

Unele persoane aleg un expresor cafea pentru că obțin rezultate mai apropiate de cele ale aparatelor profesionale din cafenele sau baruri. Prin urmare, toți acei fani ai cafelei făcute într-o cafenea ar trebui să se gândească să se bucure de același rezultat în confortul/siguranța propriei case cu unul dintre aceste aparate.

Unele dintre aceste mașini de cafea au, de asemenea, unele „gadgeturi” suplimentare care adaugă și mai multe posibilități. Cum ar fi o mașină de măcinat integrată în aparatul de cafea expreso, astfel încât doza să fie măcinată exact în momentul preparării cafelei, pentru a păstra aroma și gustul maxim. De asemenea, acestea tind să integreze un spumant de lapte, pentru a obține acea spumă densă care ne place atât de mult…

Avantaje

Dacă ați optat pentru un expresor cafea, veți găsi o serie de avantaje foarte clare față de alte tipuri de aparate de cafea:

Control: în acest tip de aparat aveți controlul parametrilor, astfel încât veți putea realiza rețetele dumneavoastră preferate (latte, espresso, cappuccino, lung, scurt,…). Unele vă permit chiar să alegeți grosimea măcinării boabelor de cafea, dacă sunt prevăzute cu o râșniță integrată.

Performanță: presiunea și temperatura acestui tip de aparat sunt foarte ridicate, peste 15 bar, ca și în cazul aparatelor industriale sau ca în cazul aparatelor de cafea ale barmanilor profesioniști. Prin urmare, rezultatele vor fi cât se poate de apropiate de cafelele făcute de profesioniști, dar din confortul casei sau al biroului dumneavoastră, fără a fi nevoie să mergeți la o unitate de catering. Un avantaj, mai ales acum, când mulți dintre noi muncim de acasă.

Ușurința de utilizare

Deși sunt aparate destul de profesionale, sunt foarte ușor de utilizat. Comenzile sunt, de obicei, butoane sau un ecran tactil, ceea ce le face și mai intuitive.

Economice: deoarece puteți alege tipul de cafea, puteți cumpăra cafea boabe sau cafea măcinată în pachete de un kilogram, care sunt mult mai ieftine decât capsulele. Prin urmare, pe termen lung, veți economisi bani în comparație cu capsulele. În plus, nu sunteți limitat de compatibilitatea capsulelor, ci puteți alege varietatea și marca care vă plac cel mai mult.

Ecologice: prin utilizarea filtrelor reutilizabile și prin faptul că nu folosiți capsule, veți genera mai puține deșeuri (hârtie, plastic și aluminiu). Prin urmare, aceste expresoare cafea precum Philips sunt mai ecologice.

Altele: unele includ un braț pentru spumarea sau încălzirea laptelui. Acest lucru vă permite să faceți și infuzii sau să generați acea spumă care vă place atât de mult. De asemenea, veți găsi modele cu râșniță integrată, care vă permite să adăugați boabe de cafea în rezervor, iar râșnița va măcina doza necesară în momentul în care cafeaua este preparată, astfel încât aceasta să își păstreze aroma și gustul. Altele au, de asemenea, procese semiautomate de curățare și decalcifiere, ceea ce le face mai ușor de întreținut.

Iar dacă obișnuiți să invitați oameni la dvs, veți fi o adevărată gazdă, deoarece toată lumea va adora cafeaua dvs…

Tipuri de expresoare de cafea

Există mai multe tipuri de mașini de cafea espresso, cum ar fi mașinile de cafea superautomate, manuale, semiautomate etc. Iată tot ce trebuie să știți despre fiecare dintre ele:

Expresoare manuale: în acest caz, de obicei nu au o râșniță de cafea și va trebui să vă ocupați singur de amorsarea și presarea cafelei. Ceea ce includ de obicei este un braț de spumare pentru lapte. Evident, acestea sunt mai ieftine decât cele superautomate.

Expresoare superautomate: acestea sunt mașini mai avansate, cu o râșniță de boabe încorporată. Diferența față de cele anterioare este că nu au nevoie de atenție pentru a pregăti cafeaua. Acestea o fac în mod automat, efectuând singure toate etapele necesare și oprind turnarea atunci când a fost atinsă cantitatea necesară de cafea.

Adaugati comentariu