Avem cele mai periculoase șosele din Europa! România, lider la numărul de accidente fatale

Accidente rutiere-autoexpert.ro

România a fost desemnat statul cu cele mai periculoase șosele din Europa în 2017. Am avut cea mai mare rată a accidentelor mortale din UE, 98 la un milion de locuitori, a anunțat Comisia Europeană. Cifrele echivalează cu dublul mediei europene.

La polul opus se află Suedia, cu 25 de decese la un milion de locuitori, Marea Britanie cu 27 și Olanda cu 31. În România, 25.300 de persoane și-au pierdut viața pe șoselele din Europa, în ultimul an, marcând o scădere cu 300 de persoane față de 2016. 55% dintre accidente au avut loc pe drumuri rurale, 37% în zone metropolitae și doar 8% pe autostrăzi. Se estimează că alte 135.000 de persoane au suferit accidente grave anul trecut, printre acestea numărându-se foarte mulți pietoni, bicicliști și motocicliști.

Cinci români mor în medie, în fiecare zi, în accidente rutiere, potrivit informațiilor furnizate de Comisia Europeană. Autoritățile arată cu degetul către șoferii indisciplinați. Compania de Drumuri admite problemele de infrastructură rutieră, dar consideră lipsa de educație a celor aflați la volan mult mai periculoasă.

Suntem pe ultimul loc în UE în ceea ce privește siguranța rutieră și nici Bulgaria nu stă mult mai bine, înregistrând, de asemenea cifre alarmante. La sud de Dunăre, s-au înregistrat 96 de morți la un milion de locuitori în 2017. Comisia Europeană lucrează în prezent la un nou cadru privind siguranţa rutieră pentru perioada 2020-2030, iar integrarea tehnologiilor de rulare semi-autonomă sunt un subiect important pe lista Comsiei.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top