Aventador LP 720-4 50° marchează 50 de ani de legendă Lamborghini

La 50 de ani de la lansare şi în contextul Salonului Auto de la Shanghai, Automobili Lamborghini prezintă un model Aventador special, super sport, cu echipare şi tehnologie exclusiviste. Modelul Lamborghini Aventador LP 720-4 50° Anniversario este o ediţie limitată de numai 100 de exemplare fabricate la nivel mondial. Fiecare automobil are o emblemă cu logo-ul 50° şi numărul de serie.

Având 720 de cai putere, cu un design modificat faţă şi spate pentru a sublinia performanţa, o culoare specială şi un interior unic, acest Aventador este unul din cele mai exclusiviste modele produse în istoria Lamborghini. Modelul Aventador LP 720-4 50° Anniversario reprezintă un nou punct culminant al acestei game de modele de succes, cu monococă din fibră de carbon, 12 cilindri şi tracţiune integrală permanentă.

Cu puterea maximă de 720 de cai putere, motorul de 6,5 litri cu 12 cilindri al modelului, Aventador LP 720-4 50°Anniversario este cu 20 de CP mai puternic decât motorul V12 al modelului Aventador LP 700-4. Această creştere de putere este posibilă datorită unei noi calibrări specifice a motorului. Cu ajutorul transmisiei ultra rapide ISR, modelul aniversar ajunge de la 0 la 100 kmh in doar 2.9 secunde şi atinge o viteză maximă de 350 kmh.

Partea frontală şi spatele modelului 50° Anniversario au fost redesenate, iar aerodinamica a fost îmbunătăţită. Atât prizele de aer, cât şi splitterul aerodinamic din faţă au crescut în dimensiuni, iar în partea laterală au fost montate mici flapsuri. Spatele este complet refăcut, având un difuzor mărit şi trasee complexe de aer pentru a îmbunătaţii ventilarea compartimentului motor. În general, stabilitatea la viteze extreme a fost îmbunătăţită fară a afecta tracţiunea, acest lucru fiind posibil datorită creşterii eficienţei aerodinamice cu peste 50% comparativ cu modelul Aventador LP 700.4.

Noua culoare creată pentru ediţia 50° Anniversario, Giallo Maggio (Galben de Mai) este un tribut adus uneia dintre culorile preferate de către clienţii Lamborghini începând cu modelul Miura, numele acesteia făcând referire şi la fondarea Automobili Lambirghini în luna mai a anului 1963. Culoarea Giallo Maggio este cu totul nouă, având un efect deosebit de sclipire şi este disponibilă exclusiv pentru această ediţie. Structura acestei vopsele include un strat de particule transparente şi foarte reflectorizante care fac ca Aventador sa strălucească, în special în lumina soarelui.

Partea frontală, partea din spate şi pragurile laterale au un design in două tonuri, galben şi negru mat, care pune în evidenţă forma aerodinamică a modelui Aventador. Jantele vopsite în negru lucios se integrează perfect în linia de design a automobilului. Bineînţeles, Aventador LP 720-4 50° Anniversario poate fi comandat in orice culoare imaginabilă prin intermediul programului de individualizare Ad Personam.

Interiorul lui Aventador LP 720-4 50° Anniversario este tapiţat cu o piele naturală, semi-anilină şi extrem de fină. Această piele, special concepută pentru modelul aniversar, este tratată printr-un proces special de bronzare şi colorare care accentuează aspectul natural şi fineţea pielii. Culorile oferite sunt inspirate de originea Lamborghini, regiunea Emilia-Romagna din Italia. Astfel, Nero Ade (Negru) este combinat cu Terra Emilia, o nuanţă de maro care evocă pământul regiunii, fiind o culoare care accentuează exclusivismul acestui model.

O culoare alternativă este Giallo Quercus, un galben care se asortează cu exteriorul şi subliniază caracterul sportiv al automobilului, numele acesteia provenind de la stejarul galben, prezent pe stema localităţii Sant’Agata Bolognese. Disponibilă în ambele versiuni de interior, cusătura Q-Citura, în formă de diamant, este oferită special pentru acest model aniversar şi pune în evidenţă măiestria italiană regăsită în interiorul modelului Aventador 50° Anniversario.

La Salonul Auto de la Shanghai 2013, Lamborghini prezintă, de asemenea, şi modelul Gallardo LP-560 50° Anniversario. Acesta este vopsit în culoarea Bianco Opalis, un alb sclipitor, şi are elemente exclusive cum ar fi eleronul din fibră de carbon de la Gallardo Superleggera sau capacul transparent pentru motor. Mai mult, la Shanghai vor fi prezente si un Aventador LP 700-4 Roadster în culoarea Bianco Isis şi un Gallardo LP 560-4 Spyder în culoarea Grigio Telesto.

Toate modelele Lamborghini produse în anul aniversar 2013 vor purta emblema “50th Anniversary” pe bord. Asemenea oricărui Lamborghini, aceasta este realizată printr-o combinaţie de tehnologie de ultimă oră şi măiestrie tradiţională – emblema este produsă din Forged Composite®, un material de fibră de carbon patentat de Lamborghini. Simbolul “50th” este ulterior aplicat manual de către specialişti experimentaţi.

Adaugati comentariu