Baby NSX este Honda Sports Vision Gran Turismo

Honda Sports Vision Gran Turismo este numele conceptului care transformă în realitate schițele viitorului baby NSX, dezvăluit accidental în urmă cu un an de biroul european de patente.

Conceptul este un coupe cu două locuri, proiectat de studioul de design Honda din California și dezvoltat în Japonia. Creat special pentru celebrul joc Gran Turismo, mașina există, în prezent, doar în formă digitală, dar a fost construită și testată ca model la scara 1:1 într-un tunel aerodinamic – nu doar în simulatoarele computerizate.

Structura din fibră de carbon intensivă ajută la menținerea greutatății la cote reduse. Teoretic, baby NSX ar cântări doar 899 kilograme, adică puțin peste jumătate din masa unui NSX și cu o treime mai puțin decât vechiul S2000.

honda-sports-vision (11)

Montat central este un motor turbo cu patru cilindri DOHC-VTEC de 2.0 litri – similar, ne imaginăm, celui găsit pe modelul Civic Type R, dar tunat pentru a produce peste 400 de cai putere și cuplat la o transmisie unică cu dublu ambreiaj.

Totul suna si arata minunat, astfe că sperăm ca baby NSX va reuși să sară de pe ecranele TV pe străzi în viitorul apropiat.

honda-sports-vision (3)

Adaugati comentariu