Balast Xenon -un element crucial pentru sistemul de iluminat

Xenon

Balastul Xenon este un element crucial atunci când vine vorba despre sistemul de iluminat. Mai ales despre cel fluorescent sau HID. Este cel care furnizează tensiunea necesară pentru a porni lampa și reglează curentul electric al luminii atunci când aceasta este aprinsă.

Care este rolul unui kit balast?

Pentru a se mentine asa cum trebuie buna funcționare a farurilor Xenon, ai nevoie de un kit xenon balast pe care îl poti achiziționa de pe https://www.siriusmag.ro/balast-xenon.

Balastul este o parte importantă a sistemului de iluminat și este esențial atunci când dorești ca xenonul să funcționeze corect.

Fără un balast, lampa ar consuma prea multă energie, ceea ce ar duce la o ardere rapidă, uneori în câteva minute. Balastul previne acest lucru și te asigură că vei beneficia de întreaga durată de viață a lămpii cu descărcare.

Cum se repară un far balast xenon atunci când acesta se defectează?

În cazul în care farurile cu fază scurtă nu funcționează corect, vei avea posibilitatea de a alege între a repara balastul sau a-l înlocui. Dacă balastul nu este reparat corespunzător, piesele înlocuite din interiorul balastului pot cauza și mai multe probleme. Optând pentru o înlocuire a balastului, nu va trebui să îți faci griji cu privire la acest tip de probleme.

Decizia între o reparație sau o înlocuire a balastului depinde într-adevăr de o serie de factori. Nu te baza însă pe nivelul tău de îndemânare sau pe cunoștințele tale în materie de electricitate. Și pentru a menține garanția mașini tale, va trebui să apelezi întotdeauna la un electrician certificat.

Prima funcție a unui balast este de a ajuta la pornirea rapidă a lămpii. Atunci când lampa este aprinsă, balastul furnizează un impuls de tensiune mai mare la lampă. Acest lucru ajută la stabilirea unui arc electric între doi electrozi de pe lampă, ceea ce face ca becurile HID să se aprindă.

Cealaltă funcție cheie a unui balast este de a menține lampa în funcțiune și de a se asigura că ieșirea este constantă. După ce se stabilește arcul electrodului, balastul reduce tensiunea și reglează curentul electric. Astfel, se asigură că lumina produsă este uniformă și constantă, fără pâlpâiri sau estompări.

Balasturi HID

Un balast HID funcționează în același mod ca orice alt balast utilizat într-un sistem de iluminat fluorescent, dar cu câteva diferențe esențiale. Pentru a fi sigure și eficiente pentru a fi utilizate într-o mașină, becurile HID trebuie să se poată aprinde rapid, ceea ce face ca balastul să fie extrem de important.

De asemenea, lămpile HID trebuie să se poată opri și porni rapid fără a se supraîncălzi, ceea ce face ca sarcina balastului să fie și mai dificilă. Gazul Xenon din bec are nevoie de timp pentru a se răci înainte de a primi curentul puternic, de înaltă tensiune, care aprinde din nou lumina. Sunt necesare circuite speciale în balasturile HID pentru a ajuta la repornirea rapidă a lămpii după ce aceasta este oprită.

Balast sau bec cu xenon? Dacă ai lămpi HID xenon montate din fabrică, vei avea un balast care este conectat la becul HID în sine sau este deja instalat în mașină. Dacă intenționezi să înlocuiești farurile cu halogen cu faruri HID noi, folosind un kit de conversie HID, vei avea nevoie de două balasturi HID, unul pentru fiecare far.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Second hand - Citroen C4 Cactus autoexpert.ro

Second Hand – Citroen C4 Cactus

Aspectul atipic și confortul desăvârșit te fac să te atașezi de el. Dar performanțele și finisajele lui C4 Cactus puteau fi mai

Scroll to Top