Bateriile prea grele – obstacol în calea electrificării lui Porsche 718 Cayman/Boxster

Porsche 718 Cayman

Bateriile prea grele sunt un obstacol în calea electrificării lui Porsche 718 Cayman/Boxster și din această cauză proiectul nu a primit încă undă verde, a declarat Dr. Michael Steiner, șeful de cercetare dezvoltare de la Porsche, revistei britanice CAR.

Într-un dialog cu revista britanică CAR, Michael Steiner a spus că Taycan se potrivește cu ADN-ul Porsche “dar transferarea calităților tipice Porsche într-o mașină sport electrică este complicată. La Taycan, care este un GT, sunetul motorului nu joacă un rol crucial, iar masa adăugată din cauza bateriei este acceptabilă”.

“Noi testăm diverse prototipuri electrificate Boxster pentru a câștiga experiență și a înțelege cum se comportă o mașină electrică sport pură cu două uși. Dar nu am luat încă o decizie”, a spus Steiner.

“Masa suplimentară adăugată este prea mare pentru o mașină sport și nu ne mulțumește în acest moment. Acesta este unul din motivele pentru care următorul model electric Porsche va fi un SUV mic și nu o mașină sport pură”, a mai spus Steiner.

Steiner se referă probabil la viitorul Macan care va adopta propulsia full electrică pe diverse piețe.
Revista CAR dezvăluie însă că Macan va fi oferit și cu motoare cu ardere internă pe anumite piețe unde propulsia electrică nu este populară.

Din cauza masei mari a bateriilor actuale, proiectul unui model sport full electric de la Porsche e cumva în stand by. Iar Steiner nu vede un progres semnificativ al bateriilor în primii 5 ani ai acestui deceniu. Vor fi doar îmbunătățiri treptate de 2-3% ale actualelor baterii Li-Ion.

Oricum, o nouă generație 718 Cayman/Boxtser nu este așteptată înainte de 2023.

Investiția lui Porsche în micul producător croat Rimac a fost făcută tocmai pentru a asigura o bază de dezvoltare a viitoarelor sale modele electrice.

Dacă Taycan era deja în faza finală când s-a parafat înțelegerea cu Rimac, primul proiect în care se va oglindi cooperarea cu Rimac va fi viitorul Macan electric și ulterior succesorul lui 718 Cayman/Boxster.

Șeful lui Porsche, Oliver Blume, a declarat revistei CAR că inginerii au timp 12 luni să ia o decizie referitoare la tipul de propulsie al  viitorului 718 Cayman/Boxster.

În ceea ce privește modelul iconic 911, o versiune electrică nu va apărea prea curând. Însă platforma noului 992 a fost dezvoltată încă de la început pentru a primi propulsie Plug-In Hybrid cum este la Panamera și Cayenne. Iar faceliftul lui 992 va include și o opțiune Plug-In.

Lutz Meschke, deputy chairman la Porsche AG, a spus: “În segmentul sport trebuie să ne gândim la o propulsie full electrică. Cu 911 va fi cam dificil, dar 718 ar fi un bun pas pentru viitor pe o platformă complet nouă pe care s-o împărțim cu alte mărci ale grupului VW.”

Adaugati comentariu