BCR Leasing Rally Team la startul sezonului 2013 al CNRD

După trei titluri de Campioni Naţionali la clase, două titluri de Vicecampioni şi titlul naţional la echipe, obţinute în 2012, la debutul său în Campionatul Naţional de Raliuri, BCR Leasing Rally Team este pregătită pentru începerea unui nou sezon competiţional şi cucerirea unui nou titlu.

Performanţa şi profesionalismul au descris evoluţia piloţilor BCR Leasing Rally Team încă de la primul sezon al echipei în Campionatul Naţional de Raliuri. Împreună au fost cea mai bună echipă în 2012, la debutul în noul sezon fiind pregătiţi pentru rezultate cel puţin la fel de spectaculoase. Cu o componenţă uşor modificată, alături de parteneri de încredere, membrii BCR Leasing Rally Team sunt nerăbdători să ia startul în noul sezon.

Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport, descrie astfel acest nou început: „După o perioadă intensă pentru pregătirea noului sezon, suntem toţi gata de start. Apreciem încrederea partenerilor care ne-au fost alături anul trecut – BCR Leasing, Colina Motorsport, Pirelli, Mobil 1 prin Star Lubricants, Orange, Renault, Radio ZU, Cronus e-Business, Nespresso şi mulţumim atât lor, cat şi noilor noştri parteneri – Omniasig, GrECo, Keleti Advanced Driving Consultants.

Vom lupta cu alte câteva echipe foarte bine pregătite, de aceea tratăm cu seriozitate această competiţie şi avem încredere că experienţa şi profesionalismul ne vor ajuta să obţinem şi anul acesta rezultatele pe care ni le dorim. Avem un nou membru în echipă, căruia îi urăm bun venit şi pe care ne bucurăm să îl avem alături. Octavian Tîrnovean este un pilot tânăr, care a demonstrat că are calităţi deosebite şi suntem siguri că va avea rezultate la fel de bune ca şi ceilalţi membri BCR Leasing Rally Team – Alex Filip, Edwin Keleti şi Vali Porcişteanu. Urăm succes tuturor şi ne vedem la Braşov!“

„Suntem bucuroşi şi onoraţi să fim alături de BCR Leasing Rally Team la startul unui noi sezon în Campionatul Naţional de Raliuri. După un an de parteneriat de succes putem afirma cu certitudine că am găsit la Echipa pe care o susţinem valorile pe care BCR Leasing le promovează în fiecare zi în business: îndrăzneală, spirit de competiţie, fairplay şi dorinţa de depăşire a limitelor. Ştim că BCR Leasing Rally Team este formată din sportivi cu experienţă, al căror obiectiv principal este performanţa. Urăm succes echipajelor noastre în noul sezon competiţional şi vă asigurăm că vom rămâne şi în 2013 cei mai fideli suporteri ai lor.” – a declarat Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing.

Echipajele s-au prezentat jurnaliştilor şi partenerilor invitaţi la conferinţa de presă şi au vorbit despre planurile lor în noul sezon.

Alexandru Filip şi Bogdan Iancu vor concura cu acelaşi Renault Clio R3 Maxi EVO, la Clasa 5. „Pentru orice sportiv, un nou campionat reprezintă un moment aparte, o nouă provocare, un nou început, speranţe, vise şi noi obiective sportive şi de imagine. Noi, echipajul nr. 9, nu ieşim cu nimic din acest tipar şi îmi doresc ca alături de partenerii noştri să reuşim să reedităm succesul avut în sezonul 2012.

Am păstrat aceeaşi formulă de anul trecut, în sensul că de mentenanţa maşinii se va ocupa Colina Motorsport, în dreapta mea se va afla pentru al cincilea sezon consecutiv Bogdan Iancu şi, cu bucurie şi mândrie, vom evolua sub aceleaşi culori, dat fiind faptul că avem aceiaşi parteneri ca şi anul trecut. Mă folosesc şi de acest prilej pentru a mulţumi Orange, BCR Leasing, Renault, Michelin şi Mobil 1 prin Star Lubricants.” – Alex Filip, Campion National Clasa 5

Edwin Keleti va pilota Mitsubishi-ul EVO X, la Clasa 3, avându-l în dreapta, ca şi anul trecut, pe Botond Csomortani. „Mă bucur nespus că, în fine, începe campionatul! Pauza a fost prea lungă! Se anunţă un sezon extrem de disputat pe plan sportiv, avem adversari care s-au reorganizat masiv şi va fi o luptă crâncenă. Ştim cu toţii că e greu să ajungi în frunte, dar mult mai greu să te…menţii acolo! În mare măsură noi suntem în formula de anul trecut, target-ul va fi să fim mai rapizi decât anul trecut şi să reuşim două-trei rezultate bune la general, mai mult decât neapărat reeditarea titlului la clasă.

Ne-am pregătit exemplar pentru acest debut de sezon, maşina e, practic, nouă, graţie eforturilor echipei tehnice Colina Motorsport, eu am fost la şcoala de pilotaj a lui Vittorio Caneva, şi ne bucurăm că partenerul principal BCR Leasing continuă alături de noi, la fel ca şi Star Lubricants. Noutatea cea mai mare este implicarea Omniasig, care ne va oferi un plus de linişte! Deşi lupta pentru locul 1 la general şi, implicit, la echipe este dezechilibrată, sezonul e lung şi doar la final se culeg roadele!” – Edwin Keleti, Campion Naţional Clasa 3

Echipajul Valentin Porcişteanu/Dan Dobre îşi păstrează aceeaşi configuraţie şi în 2013, concurând cu aceeaşi maşină, Mitsubishi EVO X R4, la clasa 2. „După un rezultat bun în 2012, alături de sponsori noi şi împreună cu ai noştri coechipieri de valoare din cadrul BCR Leasing Rally Team, atacăm pentru a cuceri încă un titlu la echipe, dar evident că ne propunem să cucerim şi un nou titlu de campioni naţionali, la individual. Mulţumim tuturor partenerilor, celor tradiţionali pentru încrederea acordată, iar celor noi veniţi le promitem că-i vom trata cu acelaşi profesionalism.“ – Valentin Porcişteanu, Vicecampion Naţional

Un nou echipaj se alătură BCR Leasing Rally Team: Octavian Tîrnovean şi Alexandru Popidan vor concura cu Dacia Logan la Clasa 9. „Este o onoare pentru mine să fac parte din echipa campioană şi le mulţumesc tuturor pentru încrederea acordată. Deşi lupta în cadrul Cupei Dacia Logan este extrem de disputată, suntem convinşi că ne putem bate pentru locul întâi.”

Campionatul Naţional de Raliuri – Dunlop 2013 are în calendar noua etape, trei desfăşurate pe asfalt şi şase pe macadam, prima etapă fiind disputată în acest week-end la Braşov.

Calendarul competiţional 2013: 
Tess Rally Dunlop – 21-23 martie, Braşov
Timiş Rally – 12-13 aprilie, Timişoara
Raliul Deltei Tulcea – 31 aprilie-1 mai, Tulcea
Raliul Clujului – 21-22 iunie, Cluj
Raliul Sibiului – 25-27 iulie, Sibiu
Raliul Aradului – 23-24 august, Arad
Raliul Bacăului – 13-14 septembrie, Bacău
Raliul Iaşiului – 4-5 octombrie, Iaşi
Raliul Harghitei – 25-26 octombrie, Harghita

Adaugati comentariu