BCR Leasing RT abordează încrezătoare Raliul Harghitei 2013

Nou revenit în Campionatul Naţional, Raliul Harghitei va fi ultima etapă din acest an şi se anunţă a fi un raliu frumos, cu probe dificile şi spectaculoase. Pentru BCR Leasing Rally Team va fi o etapă extrem de importantă, atât pentru rezultatul cumulat al echipei, cât şi pentru echipajele participante la acest eveniment.

Alex Filip şi Bogdan Iancu, aflaţi deja în postura de câştigători ai clasei 5 înaintea ultimei etape, speră să continue în aceeaşi notă plăcută şi la Harghita:

„Suntem înaintea ultimei etape a CNR2013 în care ne-am fixat ca singur obiectiv ajungerea cu bine la sosire. Suma punctelor de care mai avem nevoie, respectiv 0,3, pentru a ne atinge obiectivul propus ne forţează să abordăm această etapă într-un mod defensiv, fără a ne asuma nici cel mai mic risc. Traseul nou şi extrem de frumos, mai ales în această perioadă a anului va face din cursa harghiteană o cursă care sper să ne poarte noroc. Fără îndoială că va fi cea mai grea cursă a noastră, dar îmi doresc să parcurgem toţi cei 90km de probă specială pe care organizatorul îi propune în acest an. Am participat la această cursă în 2005, în chiar primul meu sezon complet în Campionatul Naţional, de aceea îmi trezeşte amintiri foarte plăcute” – Alex Filip.

Edwin Keleti şi Botond Csomortani păstrează şanse matematice la titlul de Campioni Naţionali ai clasei 3, astfel că strategia lor va fi definită abia după sesiunile de recunoşteri:

”Ne bucurăm mult că un raliu atât de frumos şi cu o tradiţie importantă în CNR revine! În ceea ce priveşte aspectele sportive, ne aflăm într-o poziţie delicată după cele 3 abandonuri tehnice din ultimele 4 etape, cucerirea titlului clasei 3 fiind mai mult o chestiune de şansă dacă nu chiar o utopie…De altfel este foarte posibil să ne „decuplăm” mental de acest obiectiv şi să atacăm la maxim pentru o poziţie cât mai bună în clasamentul general al cursei. Vom vedea. Indiferent de rezultatul final suntem foarte mulţumiţi de ritmul arătat pe parcursul sezonului şi ne gândim cu optimism la 2014, a declarat Edwin Keleti.

Octavian Tîrnovean va face echipă la Raliul Harghitei cu Valentin Porcişteanu care va concura astfel în postura de co-pilot la ultima etapă din acest sezon:

„Pornim spre ultima etapă cu capul sus, fără a o trata ca pe ultima etapă. Ne vom concentra la maxim şi vom da tot ce avem mai bun, fără a ne asuma riscuri inutile. Pentru noi, cel mai important lucru este să terminăm raliul. Sunt convins că va fi o etapă foarte interesantă atât din interior, cât şi din exterior, date fiind duelurile pentru diferite titluri. Pentru noi, această ultimă etapă din campionat vine şi cu o schimbare care sunt convins că va avea o influenţă pozitivă puternică pe mai multe planuri;  sunt foarte nerăbdător să începem recunoaşterile, cu atât mai mult cu cât vor fi probe total noi pentru mine.” – Octavian Tîrnovean.

„Îmi plac probele acestui raliu, mi-au plăcut dintotdeauna, şi mă bucur că organizatorul a decis ca întrecerea să aibă loc vineri şi sâmbătă. Sper că BCR Leasing Rally Team va obţine un rezultat bun aici, chiar dacă nu se prezintă în formulă completă. La această etapă voi fi alături de echipajele noastre şi pe traseu, în postura de pilot al unui Mitsubishi Evo VII, iar feedbackul pe care îl pot aduce astfel din mijlocul cursei sper să fie benefic pentru strategia echipei.”– a declarat Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport şi managerul BCR Leasing Rally Team.

„Cea de-a noua etapă a Campionatului Naţional de Raliuri reprezintă momentul bilanţului anual, în care clasamentele consfinţesc campionii dar şi momentul în care piloţii îşi stabilesc repere individuale pentru următorul an competiţional. Ca şi în business, când se încheie o etapă şi se planifică o alta, important este sentimentul lucrului bine făcut, pasiunea dăruită fiecărui moment, bucuria împărtăşită cu publicul şi coeziunea echipei. Din acest punct de vedere, BCR Leasing Rally Team ne-a oferit, pe lângă rezultatele sportive, un an de satisfacţii împărtăşite cu bucurie de partenerii, clienţii şi angajaţii BCR Leasing.”– a declarat Bogdan Speteanu – Director General BCR LEASING IFN.

Raliul Harghitei este ultima etapă din Campionatul Naţional de Raluri 2013, având un coeficient de 0.8. Competiţia se va desfăşura pe parcursul a 11 probe speciale de macadam, patru în prima zi şi 7 în cea de a doua, pe o distanţă de 89.92 km. Distanţa totală a raliului va fi de 328.03 km, incluzând şi traseele de legătură.

Adaugati comentariu