Beijing 2018 – Polestar 1 costă 155.000 de euro

polestar-1-coupe (11)

Polestar 1 este expus zilele acestea la Beijing. Coupe-ul hibrid nu este o noutate, acesta fiind prezentat deja la Geneva. Dar prețul său este. Constructorul suedez proaspăt divorțat de Volvo a anunțat în China prețul mașinii: 155.000 de dolari. În Europa, acesta se va comercializa pentru 155.000 de euro.

Pentru această sumă, cumpărătorii vor primi un coupe hibrid inovator cu motor turbo de 2.0 litri și două motoare electrice pe puntea spate, care produc împreună 600 de cai putere și un cuplu de 1.000 Nm. Este un preț care poziționează Polestar 1 în aceeași ligă cu BMW i8 și Acura NSX, ambele coupe-uri cu propulsie hibridă, dar cu arii de clienți diferite.

Prețul a fost inspirat și de cererea imensă de care s-a bucurat Polestar 1 din momentul prezentării sale oficiale. “Acest lucru ne-a dat încredere că brand-ul nostru are un viitor. În 2019, vom lansa deja următoarea noastră mașină, Polestar 2, o mașină electrică de clasă medie, care se află, la această oră, în faza de dezvoltare”, spune CEO-ul companiei, Thomas Ingelath.

Producătorul auto are pe listă și modelul Polestar 3, un SUV electric cu siluetă arodinamică, așa cum îl descriu reprezentanții companiei, dar design-ul acestuia și tehnologia cu care va fi echipat acestuia sunt încă în lucru.

Polestar 1 poate fi comandat în baza unui abonament, dar detaliile referitoare la acesta vor fi comunicate ulterior. Mașina se va vinde în 18 țări din nordul și vestul Europei, dar Statele Unite și China sunt, de asemenea, pe listă. Planul inițial presupunea comercializarea coupe-ului hibrid în doar 12 țări.

Testele pre-producție vor începe anul acesta la Centrul de Producție Polestar din Chengdu, China. Primii clienți își vor primi mașinile anul viitor.

Adaugati comentariu