Beijing 2018 – Skoda Kamiq e dedicație specială pentru China

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq este modelul dezvoltat de Skoda special pentru piața chineză, în cadrul căreia frații mai mari Karoq și Kodiaq au avut deja succes. Prezentat la Salonul Auto de la Beijing, Kamiq vine cu un motor nou de 1.5 litri.

Un design expresiv, spațiu interior generos și soluții moderne de conectivitate. Astfel își descrie constructorul ceh cel de-al treilea membru al familiei de SUV-uri. Kamiq este poziționat sub SUV-ul compact Karoq și răspunde unei cereri tot mai mari de SUV-uri mici.

Skoda Kamiq

Kamiq măsoară 4,390 mm în lungime, 1,781 mm în lățime și 1,593 mm în înălțime, având un ampatament de 2,610 mm.

Sub capota noului crossover se regăsește un propulsor nou, pe benzină, de 1.5 litri cu 81 kW și un cuplu maxim de 150 Nm. Mașina este disponibilă cu transmie automată și cu jante din aliaj de 17 inci.

Skoda Kamiq

La interior, ecranul de 8 inci din consola centrală redă sistemul multimedia și permite acces facil la funcțiile vehiculului. Scaunele din față, cu model șah și efect tridimensional, asigură confort și sprijin lateral. La bordul lui Kamiq, este disponibilă conexiunea Apple CarPlay, Baidu CarLife și MirrorLink. Cel aflat la volan poate primi informații referitoare la restricțiile de trafic în timp real, la condițiile meteo și altele.

Skoda Kamiq are ca țintă principală clienții tineri, care își desfășoară mare parte din viață în mediul urban. Cehii și-au echipat mașina cu iFLYTEK, un sistem de recunoaștere vocală care are la bază inteligența artificială. Soft-ul înțelege dialectele limbii chineze și învață automat un stil individual sau local de vorbire.

China este și pentru Skoda cea mai importantă piață. 325.000 de mașini a livrat constructorul ceh în China în 2017, înregistrând o creștere de 2,5% față de 2016, ajungând astfel la peste 2.350.000 de mașini livrate acolo în ultimii zece ani.

Adaugati comentariu