Bentley aniversează centenarul la Shanghai

Seria manifestărilor prilejuite de centenarul Bentley continuă la Shanghai Motor Show cu o serie de noutăţi care leagă trecutul de prezent.

Modelul Mulsanne W.O. Edition by Mulliner va debuta în China alături de legendarul Bentley 8 Litre deţinut de însuşi fondatorul casei britanice. Alături de acestea, vor fi prezente noul Bentayga Hybrid şi modelele Continental GT şi GTC.

Mulsanne W.O. Edition by Mulliner – o maşină unică

Această ediţie limitată a modelului Mulsanne aduce un omagiu fondatorului W.O. Bentley şi incorporează în interiorul său o mică bucată din istoria Bentley. Fiecare din cele 100 de unităţi ale acestei ediţii speciale are încastrat în cotieră o bucată din arborele cotit al modelului 8 Litre pe care W.O. Bentley l-a deţinut.

Destinat să marcheze cei 100 de ani de la fondare, modelul W.O. Edition poate fi configurat pornind de la  cele trei versiuni ale gamei Mulsane. Exclusiv pentru această ediţie sunt tapiţeria din piele  “Heritage Hide”, jantele vopsite în culoarea caroseriei şi cabinetul pentru cocktail din spate.

Legendarul Bentley 8 Litre

Modelul 8 Litre va fi expus la standul Bentley la Salonul de la Shanghai, fiind maşina care a inspirat ediţia limitată W.O. Edition by Mulliner. Acesta a fost descris ca cel mai fin Grand Tourer realizat de  W.O. Bentley. Lansat în 1930, acesta are o caroserie realizată de H.J. Mulliner. Era atunci cel mai puternic şi mai luxos Bentley, având un motor cu şase cilindri şi capacitate de 7,983cmc.

Despre acest model, W.O. Bentley spunea: “Intotdeauna am vrut să construiesc o maşină super-silenţioasă care să atingă 100 de mile pe oră şi acum se pare că am reuşit”. W.O. Bentley a fost nevoit să vândă această maşină în 1931 dar în 2006 a fost achiziţionată de Bentley Motors şi a parcurs un amănunţit proces de restaurare.

Bentayga Hybrid – un Bentley inovator

Bentley face pasul către tehnologia hibridă, oferind un automobil ce combină avantajul motorizării electrice cu un propulsor V6 pe benzină. Este cel mai eficient model al casei, având emisii de CO2 de 75 g/km în regim combinat, conform normelor NEDC.

In modul electric, Bentayga poate parcurge 50 km şi poate fi încărcat acasă în doar 2.5 ore. Se conduce la fel ca un Bentley normal, cu tot rafinamentul, performanţele şi confortul caracteristice.

Continental GT – definiţia Grand Touring

Cea de a treia generaţie Bentley Continental GT şi GT Convertible va debuta la Shanghai. Ambele sunt propulsate de o versiune nouă a motorului W12 TSI de 6.0 l twin-turbo, echipat pentru prima dată cu o transmisie cu opt viteze. Motorul dezvoltă 625CP şi un cuplu de 900 Nm. Noul Bentley accelerează de la 0-100 km/h în 3,7 secunde şi atinge o viteză maximă de 333 km/h.

Adaugati comentariu