Bentley Bentayga EWB: V8 de 550 CP și ampatament mărit

Bentley a mărit gama modelului SUV Bentayga prin adăugarea unei versiuni cu ampatament mărit numit oficial Bentayga Extended Wheelbase (EWB).

Versiunea cu ampatament mărit a modelului de lux Bentley Bentayga este echipată cu motorul V8 twin-turbo ce dezvoltă 550 CP. SUV-ul este acum mai lung cu 18 cm, ampatamentul fiind de 3.175 mm (față de 2.995 mm), iar lungimea a ajuns la 5,32 metri.

Ampatement mărit pentru Bentley Bentayga

Prin alungirea caroseriei și creșterea amptamentului a fost mărit semnificativ spațiul pentru pasagerii din spate. Noul model model poate fi configurat cu 5 sau 4 locuri, în varianta din urmă pasagerii din spate primind scaune individuale pentru cel mai înalt nivel de confort.

Bentley spune că aceste scaune sunt cele mai avansate fotolii folosite într-un automobil de lux. Numite Bentley Airline Seat acestea pot fi înclinate până la 40 de grade. Sunt echipate cu senzori care detectează temperatura pasagerilor și umiditatea din aer și activează, după caz, funcția de încălzire/ventilație. Senzori de presiune modifică poziția scaunelor pentru a reduce oboseala pasagerilor la drum lung.

Noul model Bentayga EWB mai oferă portiere cu închidere automată, cotieră spate încălzită, iluminare ambientală Diamond Illumination și multe alte echipări de lux.

Modelul rulează pe jante de 22 inchi, iar sub capotă avem propulsorul V8 twin-turbo de 4.0 litri ce oferă 550 CP și un cuplu de 770 Nm. SUV-ul britanic poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 4,7 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 290 km/oră.

Via Bentley

Adaugati comentariu