Bentley Bentayga sau cum arată un SUV de 600 CP

Cu puțin timp înaintea prezentării oficiale de la Frankfurt, Bentley face publice imaginile oficiale ale primului SUV – BENTAYGA. Luxuriant și sportiv, Bentayaga nu este doar un nume nou în palmaresul britanicilor, ci și foarte rapid – Bentley Bentayaga măsoară 600 CP și atinge o viteză maximă de 301 km/h, fiind totodată declarat la ora actuală cel mai rapid SUV de fabrică. 

Rapid, luxos, Bentayga le are pe toate, respectând foarte mult din conceptul original – EXP 9, iar în materie de design este evident că SUV-ul păstrează tradiția mărcii. Regăsim liniile musculoase, caracteristice Bentley, farurile duble cu LED foarte discrete, grila față emblematică, plafon panoramic la interior cât și jante de 20 inch, oferite în echipare standard.

Interiorul este manufacturat în standardele companiei, regăsind astfel o multitudine de combinații de materiale precum lemn, piele, metal – clientul poate alege până la 7 tipuri de lemn sau 15 culori de piele, iar scaunele pot fi ajustate în nu mai puțin de 18 de poziții și variante, oferind și 6 funcții de masaj . Tot în materie de lux regăsim și ceasul Breitling Mulliner Tourbillon, o mică perlă menită să completeze accesorizarea interiorului.  Iar dacă amintim de clasa luxuriantă din care face parte, Bentayaga vine echipat cu un set de picnic Mulliner Hamper – set ce include un frigider, veselă Linely și pahare de cristal.

Noul SUV este totuși un model polivalent – datorită noului modul Drive Dynamics, suspensia și trenul de rulare sunt controlabile electronic, fiind disponibile opt moduri de setare pentru aceasta, în funcție de necesitate – drum asflatat ori macadam, selecția acestora facându-se direct din computerul de bord.  Fiind primul autovehicul echipat cu modulul Dynamic Ride dezvoltată de producătorul britanic, automobilul poate controla ruliul lateral astfel încât să mențină într-o poziție mai înaltă centrul de greutate. Totodată Bentayga folosește o casetă de direcție asistată electric (EPAS), care reușește să îmbunătățească stabilitatea mașinii.

În materie de dotări, Bentley nu se dezminte, noul SUV dispunând de o serie de opțiuni electronice menite să asiste șoferul – de la clasicul cruise control, asistent night vision, cameră de vizionare în unghi de 360 grade, un sistem mult mai complex de control al stabilității (ESC), un modul multi-mode de control al tracțiunii (TSC), cât și asistent de coborâre în pantă (Hill Descent Control – HDC).

Bentayga este animat de un motor de 6.0 litri bi-turbo W12, ce dezvoltă  600 CP și un cuplu de 900 Nm, atingând 100 km/h  în doar 4,1 secunde. Motorul este asamblat manual în fabrica Bentley din Crewe, Marea Britanie, având cutie automată în opt trepte de viteză și trimite puterea către toate cele patru roți cu ajutorului unui sistem de tracțiune integrală cu diferențial central Torsen, cu distribuție 40:60 față -spate. Acestea devine astfel cel mai rapid SUV de pe piață, detronând Porsche Cayenne de pe poziția sa actuală.

Prețurile vor începe de la suma de 221,000 Euro,  Bentayga urmând a fi lansat oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, ce va avea loc în perioada 17-27 Septembrie.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top