Bentley Bentayga Speed facelift: cel mai rapid SUV din lume a primit un refresh vizual

Bentley a efectuat un refresh vizual pentru cel mai rapid SUV din portofoliul său: Bentayga Speed.

Bentley a aplicat faceliftul recent adus gamei Bentayga și pentru versiunea perfomantă Speed. Cel mai rapid SUV din lume păstrează propulsorul W12 de 6.0 litri ce dezvoltă 635 CP și un cuplu maxim de 900 Nm.

Bentley Bentayga Speed poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.9 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă depășește 300 km/oră.

Chiar dacă puterea a rămas neschimbată, Bentley a introdus dezactivarea cilindrilor pentru a reduce emisiile de CO2. ECU-ul poate dezactiva până la șase cilindri. De asemenea, Bentley a introdus funcția coasting, ce deconectează motorul de transmisie la viteze constante pentru minimiza consumul de carburant.

Sunt disponibile patru moduri de conducere: Comfort, Sport, Custom și Bentely. Ultimul oferă reglajul recomandat de inginerii mărcii britanice.

La fel ca și modelul Bentayga clasic, versiunea Speed primește sistemul anti-ruliu activ la48V ce permite anularea înclinării caroseriei în viraje. Speed poate primi și frâne ceramice ca opțiune.

La exterior, Bentayga Speed a primit o serie de modificări optice minore vizibile în zona farurilor și a grilei pentru radiator. La interior, Bentayga Speed are acum un display tactil de 10.9 inch, sistem infotaiment upgradat și planșă de bord digitală.

Via Bentley

Adaugati comentariu