Bentley confirmă oficial faptul că va lansa un SUV

Bentley Motors a confirmat că va începe dezvoltarea SUV-ului Bentley, cea de-a patra serie de modele a companiei. SUV-ul va fi construit în Crewe şi va fi lansat pe piaţă în anul 2016.

Acest proiect va crea 1000 de locuri de muncă noi în Marea Britanie. În următorii trei ani, Bentley va investi peste 800 de milioane de lire în punctul de lucru din Crewe, pentru dezvoltarea noului model.

„Investiţia de 800 de milioane de lire şi cele o mie de locuri noi de muncă create de Bentley reprezintă o veste minunată atât pentru Crewe, cât şi pentru Marea Britanie, în general, ” a declarat  primul ministru al Marii Britanii, David Cameron, care a fost prezent la anunţul oficial de la sediul Bentley din Crewe.

„Unul dintre sectoarele despre care ştim că evoluează rapid în cursa globală este industria noastră auto în plină expansiune. Un automobil iese de pe linia de producţie în Marea Britanie la fiecare 20 de secunde şi tocmai am lansat Strategia Guvernamentală pentru Industria Auto pentru a ne asigură că acest succes continuă şi în anii următori. Sunt încântat că Bentley va construi noul automobil aici, nu doar pentru faptul că generează 1000 de noi locuri de muncă, ci şi pentru oportunităţile tot mai multe de formare pentru ucenici cu înaltă calificare,” a comentat primul ministru al Marii Britanii, David Cameron.

„Grupul Volkswagen consideră că Marea Britanie este o zonă competitivă pentru producţia industrială,” a declarat Dr. Winterkorn, Chairman of the Board în cadrul Volkswagen Group. „Fanii Bentley din întreaga lume aşteaptă cu nerăbdare primul SUV al brand-ului. Împreună, vom face acest Bentley nou un Bentley adevărat – puternic, exclusivist şi de succes,” a comentat Dr. Winterkorn.

„Aceste eveniment reprezintă un aganjament binevenit în Marea Britanie din partea unui mare producător auto internaţional,” a declarat Vince Cable, secretar de stat pentru Afaceri, Inovaţie şi Competenţe.

„Strategia noastră pentru industria auto demonstrează angajamentul guvernului în colaborarea cu companii de talie mondială cum este Bentley pentru a crea noi locuri de muncă şi pentru a susţine exporturile. Bentley a fost prima companie pe care am vizitat-o în calitate de ministru al guvernului şi reprezintă un exemplu real de producţie de mare valoare. Mai mult de patru din cinci maşini produse în Marea Britanie sunt exportate în restul lumii,” a comentat secretarul de stat Vince Cable.

„Aceasta este o veste excelentă pentru Bentley şi pentru Marea Britanie,” a declarat Dr. Wolfgang Schreiber, Președinte și Director General Bentley. „Bentley se bucură de tot mai mult succes şi această a patra serie de modele încurajează succesul pieţei globale de SUV-uri. Susţinerea pe care toţi cei implicaţi au oferit-o companiei a contribuit la luarea acestei decizii, care va asigura creşterea sustenabilă a companiei,” a comentat Dr. Wolfgang Schreiber.

SUV-ul va fi un Bentley autentic, păstrând semnele distinctive, performanţele, calitatea şi măiestria încorporată de acest brand de lux. Aspectul îl va deosebi de orice alt SUV din circulaţie şi va păstra ADN design-ului Bentley. Modelul va fi cel mai luxos şi cel mai puternic SUV de pe piaţă. Reacţia publicului cu privire la construirea unui SUV Bentley a fost extrem de favorabilă în ultimele 16 luni.

Adaugati comentariu