Bentley doboară un record vechi de 88 de ani

Unele recorduri par că nu vor fi bătute niciodată și asta nu pentru că ar fi extrem de dificil, ci, probabil, din respect față de cei care în urmă cu mult timp și-au riscat viața pentru a atinge acele performanțe.

Printre toate recordurile de viteză din lume, Marea Britanie are unul doar al ei: stabilit de Sir Malcolm Campbell în 1927, acesta a parcurs o milă cu viteza medie de 174,8 mile pe oră (281,3 km/h) în Napier-Campbell Blue Bird.

Nu m-aș mira ca recordul britanic să fi fost doborât în mod repetat în ultima vreme pe autostrăzile din Regat, însă nu s-a aflat niciun oficial prin preajmă pentru a-l autentifica. Și nici Poliția, se pare, pentru că altfel a fi auzit despre performanță însă dintr-un cu totul alt unghi de abordare.

bentley - autoexpert.ro (3)

Cert este că Bentley „a reușit” să doboare recordul lui Sir Malcolm Campbell cu un Continental GT Speed condus de actorul Idris Elba, înregistrând o viteză de 180,361 mile pe oră (290,263 km/h) în zona Pendine Sands din Țara Galilor. 9 kilometri pe oră în plus pentru o distanță de aproape 90 de ani nu sună tocmai impresionant, însă un nou om și o nouă mașină sunt acum deținătorii recordului de viteză de pe teritoriul Marii Britanii, și asta e tot ce contează.

Totuși, reacțiile oamenilor nu au fost tocmai pozitive, ei neîmpărtășind extazul actorului și acuzând Bentley de lipsă de respect și de o imfatuare inutilă. Se spune că nu e frumos să strici petrecerea cuiva, dar trebuie să-ți pui întrebarea de ce a rezistat atâta timp recordul ăsta, deși există de multă vreme o grămadă de mașini capabile să depășească viteza de 290 km/h, iar răspunul nu este „pentru că nimeni nu a fost în stare până acum”.

bentley - autoexpert.ro (4)

„Sunt absolut extaziat de doborârea recordului <<flying mile>> de la Pendine Sands. A fost o onoare să accept provocarea și să calc pe urmele faimosului Sir Malcolm Campbell”, a declarat Idris Elba.

Acum că răul a fost făcut, n-ar fi de mirare ca deținătorul recordului să se schimbe extrem de repede. Și nu o singură dată.

Adaugati comentariu