Bentley EXP 10 Speed 6 prefigurează noul design al mărcii

EXP 10 Speed 6 | AutoExpert.ro

Prezentat astăzi la Salonul de la Geneva, conceptul Bentley EXP 10 Speed 6 anunță direcția vizuală în care vor merge noile modele ale mărcii britanice de lux. 

Oficialii Bentley spun că sursa de inspirație pentru designul conceptului se află chiar în numele său și, da, nu este nici EXP, nici 10 și nici 6, ci „Speed” – viteza. Lucrul acesta este evident, spun ei, în întregul aspect al mașinii cu două locuri care îmbină elemente tradiționale Bentley cu materiale și tehnologii noi.

Bun, ajunge cu citatul din comunicatul de presă, hai să vedem cum arată, de fapt, mașina asta care, dacă totul merge conform planului, ar trebui să ne dea o idee preliminară despre următorul Bentley Continental GT (chiar dacă oficial se spune că ar putea da naștere unui alt model paralel lui GT).

EXP 10 Speed 6 | AutoExpert.ro

Păi… e complet diferit. Sigur, ăsta nu e un lucru neapărat rău, vechea mașină (care deocamdată nu e veche, ci actuală) fiind mai aproape de un cașalot decât de ceva care să inspire viteză. Pe uscat. Cu toate că, de fel, era perfect capabilă de viteze considerabile.

Silueta se aseamănă acum cu un Aston Martin ceea ce, din nou, nu e deloc rău dacă ignori nevoia de diferențiere între mărci. Există și elemente specifice Bentley, precum farurile rotunde duble și de dimensiuni diferite sau forma grilei radiatorului, însă nu ai cum să nu simți că ceva s-a pierdut.

EXP 10 Speed 6 | AutoExpert.ro

Una peste alta, însă, EXP 10 Speed 6 arată foarte bine în acel fel în care numai o mașină sport britanică poate s-o facă. Și asta până să deschizi portiera și să vezi ce este înăuntru, moment în care ai face bine să-ți ții mâna sub falcă. Aici se vede cel mai bine cum trăiesc într-o simbioză perfectă tradiția meșteșugului britanic și materialele și tehnologiile noi despre care vorbeam mai devreme.

EXP 10 Speed 6 | AutoExpert.ro

Interiorul este, de fapt, garanția că deși multe se vor schimba, esența va rămâne aceeași. Un Bentley va continua să îi răsfețe pe cei dinăuntru prin calitatea execuției, a designului și a materialelor, în timp ce-i plimbă dintr-un punct într-altul într-un timp foarte scurt și în deplin confort.

Adaugati comentariu