Berg Vision: Go-kart cu pedale electric

Berg vision go-kart (2)

Producătorul de jucării Berg Toys BV a prezentat un  go-kart cu propulsie electrică Berg Vision al cărui design a fost creat de Giugiaro. 

Producătorul de jucării olandez Berg Toys BV a prezentat viziunea sa despre un go-kart al viitorului. Numit Berg Vision, acesta dispune de un disc de frână central spate, un motor electric cuplat la o cutie cu 5 trepte, computer de bord și sistem de iluminat.
Primele schițe au fost desenate de Giugiaro.

Pentru a se putea înscrie la categoria de permis AM, go-kartul Berg Vision va avea viteza maximă limitată la 45 km/h. Motorul electric cu o putere de 250 wați sprijină șoferul când pedalează, la fel ca la bicicletele electrice. Viteza este afișată pe ecranul poziționat central. Computerul de bord afișează și energia rămasă a bateriei detașabile.

Berg vision go-kart

Transmisia este pe puntea spate care dispune de un diferențial ce asigură o transmisie uniformă a puterii iar discul de frână amplasat pe puntea spate rigidă frânează uniform cele două roți spate și este acționat de frâna de mână. Volanul este multifuncțional fiind utilizat atât pentru direcție cât și pentru lumini și semnalizatoare.

Utilizarea acestui vehicul simpatic în trafic rămâne însă problematică deoarece înălțimea mică îl face greu vizibil. Sistemul de propulsie e interesant și sperăm să nu rămână doar o jucărie pentru copii.

Citește testul cu trotineta electrică Sprinter 

 

Via Auto motor und sport 

Adaugati comentariu