Bernie Ecclestone a cumpărat monopostul McLaren pilotat de Ayrton Senna

Ayrton Senna McLaren Bernie Ecclestone

S-a retras de la șefia Marelui Circ, dar nu are intenția de a sta în umbră. Bernie Ecclestone tocmai a achiziționat monopostul McLaren al legendarului Ayrton Senna în cadrul unei licitații care a avut loc la Monte Carlo.

La licitația organizată de casa Bonhams, britanicul miliardar a oferit cea mai mare sumă pentru un monopost condus de Ayrton Senna. 4,1 milioane de euro a plătit Ecclestone pentru mașina cu care brazilianul a concurat în sezonul 1993 în Campionatul Mondial de Formula 1. Monopostul MP4/8-6 cu Senna la volan a trecut primul linia de sosire tocmai la Marele Premiu al Statului Monaco. În acel an însă, titlul a fost adjudecat de Alain Prost, care pilota pentru Williams.

Ayrton Senna McLaren Bernie Ecclestone

Monopostul este pus în mișcare de un motor V8 de producție Ford-Cosworth, ales după ce echipa britanică a încheiat parteneriatul de success cu Honda, compania japoneză retrăgându-se din competiție din motive financiare. Senna nu a avut încredere de la început în noul propulsor, dar la finele sezonului, mașina era considerate una dintre cele mai competitive din Marele Circ.

Senna a folosit acest monopost în opt curse, la Magny-Cour, Hockenheim, Spa-Francorchamps, Silverstone Montreal și Monza, iar la Suzuka și Adelaide, MP4/8-6 a fost mașină de rezervă.

Ayrton Senna McLaren Bernie Ecclestone

Suma plătită de Ecclestone este una dintre cele mai mari obținute vreodată pentru un monopost de Formula 1. Pe locul 1 rămâne însă un Ferrari condus de Michael Schumacher în 2001, pentru care casa de licitații RM Sotheby’s a obținut 7 milioane de euro în noiembrie 2017.

Adaugati comentariu