Bernie Ecclestone, înlăturat de la șefia Formulei 1

bernie Ecclestone va deveni tată

Era Bernie Ecclestone a luat sfârșit. „Patriarhul” Formulei 1, omul care a condus cu mână de fier timp de patru decenii Marele Circ, și-a dat demisia din funcția de CEO, forțat de noii acționari majoritari, Liberty Media.

Prerogativele lui Ecclestone, inclusiv cele referitoare la aspectele tehnice și sportive, vor fi preluate de fostul șef al echipei Mercedes, britanicul Ross Brawn. Fostul director al rețelei TV ESPN, Sean Bratches, se va ocupa de latura comercială a Formulei 1. Ecclestone rămâne președinte onorific al Liberty Media, compania ce a preluat de la firma CVC, fondată de Ecclestone, toate drepturile asupra acestui sport.

Ecclestone a transformat Formula 1 în propriul imperiu în 1977, imediat după achiziționarea drepturilor de publicitate și de difuzare TV, care generau venituri anuale estimate la două miliarde de dolari în numele propriei companii CVC.

În total, Liberty Media va plăti 4,4 miliarde de dolari (aproximativ 3,93 miliarde de euro) pentru pachetul majoritar de acțiuni al Formulei 1, cifrat la 35,3 procente, compania americană având și drept de veto absolut. Fostul manager al CVC, secundul lui Ecclestone, Donald McKenzie, își va păstra poziția în consiliul de administrație. Fostul responsabil cu drepturile TV, Chase Carey, va deține funcția de CEO.

Adaugati comentariu