Best Electric Car in Romania în vizită la Centrul de Tehnologie Vitesco din Sibiu

Best Electric Car in Romania

Ne-am oprit cu cele 7 finaliste la Centrul de Tehnologie Vitesco din Sibiu pentru a descoperi tehnologiile de ultimă generaţie, sisteme inteligente, dar şi componente pentru propulsiile electrice, hibride şi cu combustie internă. Cum a fost? Vă lăsăm să descoperiţi în imaginile de mai jos. 

‘’Best Electric Car promovează, înainte de orice, mobilitatea curată, iar aceasta coincide cu misiunea Vitesco Technologies. Ne alăturăm ca partener și ne bucuram că în acest an putem avea echipa Best Electric Car în vizită în locațiile noastre din Brașov și Sibiu. Electrificarea este o călătorie fascinantă, la care suntem mândri să contribuim.’’

Cristian Mihaly – Country Head Vitesco Technologies Romania

Best Electric Car in Romania în vizită la Vitesco Technologies din Sibiu

Vitesco Technologies este cel mai important dezvoltator internațional și producător de tehnologii de ultimă generație pentru o mobilitate durabilă. Cu soluții de sisteme inteligente și componente pentru propulsii electrice, hibride și cu combustie internă, Vitesco Technologies face mobilitatea curată, eficientă și accesibilă. Gama de produse include sisteme de propulsie electrică, unități de control electronice, senzori, actuatori și soluții de tratare a gazelor de evacuare. În 2020, Vitesco Technologies a înregistrat vânzări de 8 miliarde de euro și are peste 40.000 de angajați în aproximativ 50 de locații din întreaga lume. Vitesco Technologies are sediul central în Regensburg, Germania. Compania germană este prezentă în România cu centre de inginerie în Timișoara, Iași și Sibiu și o unitate de producție în Brașov, însumând 3000 de angajați.

Unele tehnologii sunt realizate și în Romania pentru câteva dintre modelele electrice cu care vom participa la Best Electric Car in România 2021. De exemplu, Vitesco Technologies este unicul furnizor al unității de control a sistemului de propulsie al hatchback-ului electric Volkswagen ID.3. Componenta activează motorul electric, coordonează toate comenzile inițiate prin apăsarea pedalei de accelerație și joacă un rol important pentru încărcarea bateriei și managementul energiei. De asemenea, tot unitatea de control este responsabilă și pentru actualizările software over-the-air, motiv pentru care include și o serie de elemente de securitate cibernetică. Aceasta a fost dezvoltată pentru platforma MEB, astfel că poate fi disponibilă și pentru alte modele electrice ale grupului Volkswagen.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top