Bicicliștii vor putea merge pe liniile de tramvai, este planul primarului Gabriela Firea

tramvai Firea bicicliști

Primarul general Gabriela Firea a găsit soluția pentru bicicliști. Să meargă pe linia de tramvai. Tot acolo ar putea rula și autobuzele, așa cum – spune Firea – se procedează în alte capitale europene.

„Asteptam modificarea Codului Rutier astfel incat autobuzele sa circule pe linia de tramvai. Am vazut asta in multe capitale europene. Sustinem si posibilitatea intrarii biciclistilor pe spatiul dedicat circulatiei tramvaielor”, a declarat primarul general.

Astfel, cei pe două roți vor avea acces pe liniile tramvaielor 16, 1 și 32, care vor fi delimitate cu garduri ca în cazul tramvaielor 41 și 21. Primarul general ar trebui să țină cont că șinele sunt despărțite de zone cu vegetație.

Pe lista de planuri pe 2018 a primarului general se află și finalizarea proiectelor de extindere și lărgire Ghencea-Domnești, Pasaj Doamna Ghica, Pasaj Petricani – București Nord, Pasaj Andronache – CF București Constanța. Un pasaj spre cartierul Henry Coandă este, de asemenea, pe lista de priorități. Pasajul de la Ciurel și Pasajul Nicolae Grigorescu vor fi finalizate – promite Primăria Capitalei – în prima jumătate a anului.

Adaugati comentariu