Bilanț îmbucurător pentru Chevrolet

Noua gamă de modele a înregistrat în primul semestru al anului o creştere a vânzărilor şi a cotei pe 15 pieţe europene.

Începând din ianuarie şi până în iunie 2011, Chevrolet Europe a vândut 251.820 de autovehicule, ceea ce a reprezentat o creştere a vânzărilor cu 18.615 de unităţi (8%) în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut (primul semestru din 2010: 233.205 de autovehicule), aflându-se în fruntea industriei auto, care a înregistrat o creştere de doar 6%. Cota de piaţă a Chevrolet în Europa a atins cifra de 2,4%, calculată în funcţie de vânzările şi creşterile din cadrul a 15 ţări europene.

„Cu modele precum noul Orlando, Captiva, Aveo hatchback şi Aveo sedan care pot fi găsite deja în reprezentanţe şi alte patru autovehicule, inclusiv autovehiculul electric cu autonomie extinsă Volt, care vor fi lansate în curând, suntem încrezători că din ce în ce mai mulţi clienţi europeni vor sesiza oportunitatea şi valoarea în ceea ce Chevrolet are de oferit”, a declarat Wayne Brannon, directorul operațiunilor europene ale Chevrolet.

„Nimic nu poate fi mai potrivit decât lansarea a şapte noi modele de autovehicule în plin an centenar pentru a porni în forţă în cursa următorului secol Chevrolet. De la Spark la Corvette şi de la Volt la Camaro, pătrundem pe segmente noi, devenind din ce în ce mai relevanți în întreaga piaţă auto”, a adăugat Brannon.

În primul semestru al anului 2011, Chevrolet a înregistrat o creştere substanţială a vânzărilor în Rusia, Germania, Turcia, Franţa, Danemarca, Austria şi Croaţia. În Rusia, Chevrolet a fost din nou marcă străină cu cele mai mari vânzări, cu o cotă de piaţă de 6,5%.

În primele şase luni ale lui 2011, cel mai bine vândut autovehicul Chevrolet a fost Spark, modelul mini, cu vânzări de 59.358 de unităţi. În Europa, pe acest segment Chevrolet şi-a menţinut cota la 8% şi s-a clasat pe poziţia a 4-a ca vânzări.

Înainte de a fi scos de pe piaţă, modelul Aveo a avut vânzări de 44.114 de unităţi. Noul Aveo este disponibil acum în reprezentanţe, varianta cu motor turbo-diesel de 1,3 litri, cu emisii sub 100 g de CO2 pe km urmând să fie lansată în august.

Modelul Chevrolet Cruze sedan, desemnat autovehiculul anului AUTOBEST în 2010 şi primind 5 stele la testele de siguranţă EuroNCAP, a înregistrat vânzări de 36.317 de unităţi şi a rămas lider de piaţă în mai multe ţări.

În iunie 2011, Chevrolet a vândut 49.622 de autovehicule în Europa, ceea ce înseamnă că, în comparaţie cu luna iunie a anului 2010, vânzările au crescut cu 5.118 de unităţi sau 11,5%, atingând o cotă de piaţă de 2,7%.

Adaugati comentariu