Bilanț pozitiv în Letonia pentru Napoca Rally Academy

La prima participare în Campionatul European de Raliuri din 2013, echipajele Marco Tempestini/Dorin Pulpea și Simone Tempestini/Sergiu Itu au terminat Raliul Liepaja-Ventspils din Letonia pe locurile 11, respectiv 12 în ERC Production Cup.

Chiar daca cele doua echipaje Napoca Rally Academy nu au terminat in puncte la prima participare in Campionatul European de Raliuri din 2013, experienta din Letonia a fost una pozitiva, iar Marco Tempestini si Simone Tempestini au adunat puncte importante in clasamentul pe echipe din ERC Production Cup.

Daca in prima zi evolutia echipajului Simone Tempestini / Sergiu Itu a fost marcata de probleme tehnice, in urmatoarele doua cei doi si-au intrat in ritm si au avut o serie de evolutii foarte bune, cea mai buna performanta fiind locul 12 la general pe speciala a 9-a.

„Am crescut constant ritmul pe tot parcursul raliului si acest lucru a fost cel mai important pentru mine. M-am distrat astazi pe probe si am fost foarte incantat de timpii obtinuti. Am mers fara sa-mi asum riscuri prea mari pe aceste probe foarte rapide si tehnice si chiar imi pare rau ca in prima zi am avut probleme tehnice. In Letonia obiectivele noastre au fost sa ne perfectionam dictarea, sa adunam experienta pe zapada si gheata si sa ne acomodam cu ritmul din Campionatul European. Acum, la final, pot spune ca ne-am atins toate obiectivele”, a spus Simone Tempestin, care a terminat Raliul Liepaja-Ventspils pe locul 12 in ERC Production Cup.

Dupa un raliu in care nu a vrut sa riste absolut nimic, Marco Tempestini a terminat pe locul 11 in ERC Production Cup. Pilotul Napoca Rally Academy si-a asigurat aceasta pozitie, in duelul cu Simone Tempestini, dupa ce a terminat ultima proba a raliului cu cel de-al noualea timp.

„Astazi am mers un pic mai bine, dar tinand cont de timpul pierdut in primele doua zile nu avea absolut niciun rost sa riscam. Experienta din Letonia este un senzationala si este clar ca voi mai participa la raliuri pe zapada. Aici iti dai seama ca virajele se pot aborda la cu totul alte viteze, iar senzatia este unica. A fost un raliu greu, dar foarte frumos si sunt incantat de evolutia lui Simone pana la final. In programul european urmeaza etapa din Insulele Azore unde ne va fi mult mai usor sa ne atingem obiectivul tinand cont ca avem deja o participare in acest raliu”, a spus si Marco Tempestini, la finalul etapei din Letonia.

Urmatoarea provocare pentru cele doua echipaje Napoca Rally Academy din Campionatul European de Raliuri este SATA Rallye Acores, in Portugalia, in perioada 25 – 27 aprilie.

Adaugati comentariu