Blade Runner 2049. La 35 de ani de la debutul filmului SF cult Blade Runner, studiourile Sony și Warner Brothers lansează continuarea poveștii ce a marcat generații de cinefili atrași de latura cerebrală a cinematografiei americane.

Ryan Gosling (agentul K) și Robin Wright (șefa poliției) se alătură eroului din primul film, Harrison Ford (Rick Deckard), în lupta existențială cu replicanții (androizi – n.r.) și, mai presus de orice, cu propria conștiință. Un triumf vizual și narativ, ce pune accentul pe teme de discuție ce nu pot rămâne fără ecou în sufletele cinefililor sensibili.

Iar ca orice film SF respectabil și Blade Runner 2049 oferă propria viziune asupra automobilului viitorului. Nu veți ghici, însă, niciodată ce marcă e mașina zburătoare din noul film Blade Runner 2049. E vorba de un brand cu origini europene, fără pretenții premium și fără ADN teuton, literele ce compun numele mărcii fiind clar vizibile abia în a doua jumătate a fimului. Cadrul cu pricina insistă timp de câteva secunde asupra numelui neașteptat inscripționat pe botul „spinner-ului” pilotat de Agentul K: PEUGEOT!

Blade Runner 2049 rulează și pe marile ecrane din România, începând de vineri, 6 octombrie.