BlueEFFICIENCY – Responsabilitate și eficiență

Adoptarea unei abordări responsabile față de mediul înconjurător reprezintă o prioritate cheie pentru Mercedes-Benz. Primul pas: BlueEFFICIENCY.

Abia în ultimii zece ani am început să dezvoltăm cu adevărat potențialul motoarelor bazate pe combustibili fosili. Tehnologiile avansate și supraalimentarea au transformat modul în care privim relația dintre capacitatea cilindrică și performanțele unui propulsor.

Motoare care acum cinci ani abia mișcau de pe loc o mașină de o tonă, azi pot propulsa o limuzină de aproape două tone la viteze greu de imaginat. Creșterea performanțelor a reprezentat întotdeauna obiectivul principal pentru inginerii Mercedes-Benz, iar în secolul 21 performanțele au primit o noua dimensiune, cea a eficienței, a consumului scăzut de combustibil și a diminuării cantității de CO2 eliberate în atmosferă. În acest scop Mercedes-Benz a dezvoltat și a implementat setul de măsuri BlueEfficiency pentru fiecare model din gamă.

BlueEFFICIENCY – Responsabilitate și eficiență

Pachetul de măsuri include îmbunătățirea caracteristicilor aerodinamice, utilizarea unor materiale ușoare, gestionarea inteligentă a energiei și optimizării comenzii sistemului de direcție. În prezent, sunt disponibile 66 de modele BlueEFFICIENCY – pentru Clasa A, Clasa B, Clasa C, Clasa CLC, Clasa E,
Clasa M, Clasa GL, Clasa R, Clasa GLK, Clasa S și Clasa CL.

Propulsie bivalentă Clasa B 180 NGT BlueEFFICIENCY reprezintă o propunere interesantă, nu doar datorită flexibilității, ci și datorită conceptului de propulsie bivalent. La o simplă apăsare a unui buton aflat pe volanul multifuncțional, aveți posibilitatea de a comuta de la modul de funcționare pe benzină la cel pe bază de gaz natural.

Acest aspect este deosebit de avantajos din perspectivă ecologică: gazul natural poate fi utilizat drept combustibil fără a fi necesar ca acesta să parcurgă în prealabil un proces de rafinare dăunător pentru mediul înconjurător. Mai mult decât atât, nivelul de emisii de CO2 este mai mic cu aproximativ 23% decât în cazul funcționării pe bază de benzină (4.9 kg/100 km). Acest motor pe benzină cu 4 cilindri oferă de asemenea performanțe de top și din alte puncte de vedere, dezvoltând o putere de 85 kW și un cuplu de 165 Nm.

Adaugati comentariu