BlueStreamline – primul podium pe Catalunia

BlueStreamline, echipa de competitii a Universitatii Transilvania din Brasov, a reusit sa-si incununeze eforturile de trei ani de participare in competitiile internationale Formula Student, printr-un podium obtinut in etapa desfasurata pe faimosul circuit spaniolde Formula 1 din Catalunia.

Primele doua zile ale fiecarei etape din competitia Formula Student sunt dedicate probelor statice si inspectiilor tehnice. Parcursul echipei BlueStreamline a fost unul excelent, fiind printre primele echipe ce au trecut probele de foc ale comisarilor tehnici(inspectia tehnica, testul de rasturnare, testul de zgomot si testul de franare). Dupa primele doua zile de concurs, echipa Universitatii Transilvania din Brasov, ocupa locul 12 din 24 de echipa. Urmau insa doua zile foarte solictante, atat pentru monopost, cat si pentru membrii echipei.

BlueStreamline, in lupta cu marile universitati ale Europei

Ritmul impus de pilotii brasoveni a fost unul mediu in prima zi de teste dinamice. Fiind constienti ca o potentiala problema tehnica i-ar scoate din competitie pentru proba de anduranta, acestia au avut un parcurs bun, reusind sa escaladeze  doua pozitii in clasamentul general, urmand a se concentra pentru roba de anduranta. Probele de acceleratie, skid-pad si autocross, s-au desfasurat fara evenimente iar BlueStreamline si-a atins obiectivul : a surclasat 2 echipe locale, Madrid si Navarra, urmand a se pregati pentru proba de anduranta.

BlueStreamline, la un pas de podium la proba de anduranta

Proba-regina a oricarei etape este cea de anduranta. Toate echipele aflate in paddock isi pun mari sperante in aceast test, punctele puse in joc facand diferenta intre echipe. Tactica adoptata in aceasta proba decide aproape de fiecare data castigatorul. Avand experienta competitiilor precedente, studentii brasoveni au inteles ca pentru a castiga, trebuie mai intai sa treaca linia de sosire. Si intr-adevar, asa s-a intamplat. Echipa Universitatii Transilvania din Brasov a terminat anduranta pe locul 4, devansand echipe mult mai bine cotate si reusind sa uimeasca prin obtinerea  locului 1 la proba de fuel economy. Surpriza a fost cu atat mai mare cu cat romanii au plecat ca outsideri in proba de anduranta.

Seat a rasplatit eforturile echipei
Eforturile depuse de BlueStreamline au fost rasplatite de Seat, partenerul oficial al Formulei Student Spania prin decernarea trofeului ‘Best Teamwork’. Acest premiu a incununat eforturile depuse de echipa brasoveana in cei trei ani de activitate, fiind dovada vie a determinarii si competitivitatii studentilor ce reprezinta Universitatea Transilvania din Brasov, care au urcat pe podium alaturi de echipe ale unor universitati de prestigiu din Europa precum DHBW Stuttgart, Uas Munchen si ETH Zurich.

In urma rezultatelor obtinute in probele statice si dinamice, BlueStreamline a reusit sa ocupe locul 6 in clasamentul general.

BlueStreamline doreste sa multumeasca pentru sprijinul acordat de-a lungul sezonului, Universitatii Transilvania din Brasov, si partenerilor sai : Kemtek, Fabory, Continental, CTIB, Prejmer Circuit, Andoker Impex, Avantec, Eurocopter Romania, Terwa, Kronstadt Metal, Schaeffler Group, IAR Brasov, Compozite, Ara Rasnov.

Adaugati comentariu