BMW 530d Touring 245 CP

Dacă ar exista un concurs de mister printre modelele break, BMW Seria 5 Touring ar câştiga, chiar fără să se prezinte.

Încă de la lansare, noul BMW Seria 5 a readus pe buzele pasionaţilor zâmbetul pierdut odată cu lansarea generaţiei precedente, generaţia Bangle.  Noul model surprinde atât prin design, cât şi prin tehnologia de vârf şi interiorul lucrat fără cusur. Nu a trecut mult timp până a fost lansată pe piaţă şi versiunea break, care aduce în plus mai mult spaţiu şi un design greu de contestat chiar şi atunci când este privit din spate.

Acest model nu este genul de maşină care fie îţi place, fie o urăşti … este imposibil să nu-ţi placă,  ca să nu mai spunem de …”urât”. Afirm asta din postura unui mare pasionat de sedanuri care nu şi-ar cumpăra decât o singură maşină din clasa mare în versiunea Touring – noul Seria 5 Touring.

Da, noul 5 Touring este mai mult decât noul Seria 5 sedan, atât prin dimensiuni, cât şi prin sentimentul pe care ţi-l transmite atunci când ai ajuns la bord. În cifre, oferă un portbagaj cu 40 litri mai mare decât al berlinei, precum şi un hayon care poate fi deschis în două moduri: întreg hayonul sau doar luneta, pentru un acces mai bun în spaţiile înguste.

La nevoie, hayonul electric lasă loc unei guri mari de acces pentru lucrurile voluminoase, iar bancheta se poate rabata. Când optaţi doar pentru deschiderea lunetei, acest lucru se produce electric, odată cu ridicarea automată a ruloului pentru bagaje. Cârcotaşii pot descoperi că suprafaţa rezultată în urma rabatării banchetei nu este perfect plană, iar volumul maxim al portbagajului este de numai  1.670 litri. Însă, acei 1.670 litri de bagaje sunt transportaţi intr-un lux greu de explicat prin cuvinte simple, în timp ce şoferul se poate bucura de cel mai sportiv break din segment.

La această senzaţie contribuie şi propulsorul de 3.0 l diesel şi 245 CP, care în testul nostru a consumat în regim mixt numai 8,7 l/100 km. În rest, am regăsit acelaşi Seria 5 care uimeşte pe şosea şi surprinde la interior prin bun gust şi rafinament. Concluzionând, Seria 5 Touring este o maşină completă, care poate mulţumi atât pe cel de la volan, cât şi pe pasagerii amatori de vacanţe pe patru roţi.

Date tehnice: BMW
Seria 5 Touring
Sasiu si caroserie
Motorizare 530d
Nr. usi/locuri 5/5
Masa proprie/totala [kg] 1689/2134
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4907/1860/2134
Ampatament 2968
Volum portbagaj [l] 560 (1670)
Motor si transmisie
Tip motor 530d
Combustibil Motorina
Cilindree [cmc] 2993
Sistem alimentare common rail
Putere max. [kW(CP)/rpm] 180(245)/4000
Cuplu max. [Nm/rpm] 540/1750
Cutie de viteze Automata/8
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 243
0-100 km/h [s] 6.4
Consum urban/extra/mixt 8.1/5.4/6.3
Emisii CO2 [g/km] 165

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top