BMW a anunțat noutățile cu care se prezintă la Villa d’Este

Concorso d`Eleganza Villa d`Este - BMW

Vechi partener al Concursului de Eleganță de la Villa d’Este, grupul BMW a anunțat că, deși vorbim despre o competiție pentru mașini de epocă, va prezenta și două noutăți absolute: un model sportiv „cu inspirație maritimă” și un „rock’n’roll pe două roţi”.

Ediția din 2024 a Concorso d’Eleganza Villa d’Este, cunoscutul festival al mașinilor clasice de pe malul lacului Como, va avea loc în perioada 24-26 mai. Partener cu tradiție al acestui eveniment cunoscut în înreaga lume, BMW Group Classic a pregătit o pleiadă de premii, însă, dincolo de acestea, grupul bavarez a anunțat premiera mondială a două vehicule, „o sportivă unică, cu o inspirație maritimă” și una una definită ca „rock’n’roll pe două roţi”. Evident, cea de-a doua este o motocicletă.

Înainte chiar de a se da startul Concorso d’Eleganza Villa d’Este, pe 23 mai va avea loc tradiţionalul Prelude Tour, după-amiaza târziu maşinile istorice ajungând în portul din Cernobbio unde vor fi prezentate publicului.

Parada Concorso d’Eleganza de pe esplanada Villa d’Este va avea loc, conform tradiţiei, în sâmbăta evenimentului. În aceeași zi pasionații de mașini și… mâncare vor avea la dispoziție, pentru a treia oară pe domeniul de la Villa Erba, evenimentul Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht. În fiecare an din 2022, aproximativ 150 de automobile captivante din spectrul de mărci s-au reunit cu această ocazie bucurându-se de o întâlnire relaxată și de tradiţionalii Weisswurst din München.

Duminică, pe 26 mai, vizitatorii se vor bucura de oportunitatea unică de a experimenta parada completă a automobilelor de la Concorso d’Eleganza în superbele grădini ale Villa Erba. Ziua festivalului va oferi, de asemenea, un amestec impresionant de cultură, muzică şi atracţii auto pentru întreaga familie: de la expoziţia specială „Motorsport Icons” – inclusiv prezentarea tuturor BMW Art Cars care au concurat în cele 24 de ore de la Le Mans până în prezent -, la o serie de momente importante din domeniul auto şi inovaţii tehnice ale BMW Group.

În seara zilei de duminică va fi decermat premiul „The Best of Show”. Dincolo de premiul principal, participanţii şi automobilele concurente la Concursul de Eleganță se vor lupta fiecare pentru victorie în categoriile lor individuale, pentru premiul Coppa d’Oro acordat de votul publicului şi pentru o serie de alte distincţii, precum Trofeo del Presidente, care va fi decernat de Helmut Käs, directorul BMW Group Classic şi preşedintele Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Câştigătorul Trofeo BMW Group – Best of Show va primi un ceas cronograf A. Lange & Söhne din aur alb de 18k, cu cadran din aur roz şi efigia Concorso d’Eleganza Villa gravată manual pe carcasă. Prin parteneriatul său cu Concorso d’Eleganza Villa d’Este, care a început în 2012, manufactura germană de ceasuri de lux se concentrează pe legăturile istorice dintre motorsport şi cronometraj.

Și, dacă tot vorbim despre premii, celebrul tenor şi brand ambasador al BMW Group Classic, Jonas Kaufmann, va oferi încă o dată Trofeo Il Canto del Motore pentru cea mai bună acustică a motorului.

Arta pe patru roţi va fi, de asemenea, pe ordinea de zi, deoarece Julie Mehretu şi cel de-al 20-lea BMW Art Car fac un popas pe malul Lacului Como în drum spre nu mai puțin celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans, care are loc doar câteva săptămâni mai târziu. Franciscus van Meel, directorul executiv BMW M GmbH, se va alătura artistei pentru a-şi prezenta creaţia.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top