BMW ar pregăti un rival pentru Q1, viitorul crossover mic de la Audi

La doar câteva zile de la conferința anuală Audi în care, printre altele, marca din Ingolstadt și-a reiterat intenția de a produce un crossover cu numele de Q1 poziționat în gamă sub Q3.

Zvonurile provin de la revista nemțească Auto Motor und Sport care spune că noul model BMW, denumit deocamdată Urban Cross, va folosi platforma monovolumului Seria 2 Active Tourer, deci va avea o arhitectură cu tracțiune față.

Pe de altă parte, contactați de Automotive News Europe, oficialii BMW au spus că nu sunt decât niște pure speculații, refuzând să comenteze mai departe subiectul.

Totuși, cei de la AMS spun că noul model va avea dimensiuni sub cele ale actualului X1 și va avea un design diferit față de cel restului gamei X. Tot jurnaliștii germani susțin că forma crossoverului va fi una asemnănătoare unui coupe, ceea ce sugerează că ținta lui principală vor fi tinerii și nu cei interesați de spațiu și practicitate.

Potrivit informațiilor prezentate de revista germană, BMW ar urma să înceapă producția noului model începând cu anul 2017, în timp ce Audi și-a anunțat crossoverul mic pentru 2016.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top