BMW ar urma să elimine din gamă modelul M760Li echipat cu motor V12

Conform unor informații neoficiale, BMW urmează să renunțe la propulsorul V12 și la modelul de top din gama Seriei 7: M760Li. Acest model va ieși din producție la finalul anului și nu va avea un succesor.

BMW plănuiește să renunțe la cel mai mare motor termic pe care îl are în gamă. Propulsorul V12 are o cilindree de 6.5 litri și oferă 585 CP pentru versiunea M760Li a Seriei 7. Motorul este capabil de putere mai mare, dar normele pentru emisii din Europa i-au obligat pe cei de la BMW să echipeze acest propulsor cu un filtru de particule. Pe piața americană, același model are 612 CP.

BMW M760Li xDrive

Conform unor surse din interiorul companiei germane, citate de BMWblog.com, versiunea M760iLi cu motor V12 va ieși din producție la finalul anului. Se pare că nu există planuri pentru a optimiza acest motor pentru normele mai stricte de poluare și cel mai probabil nu va primi un succesor.

BMW M760Li xDrive

Performanțele oferite de motorul V12 pot fi egalate de un propulsor V8 twin-turbo echipat eventual și cu sistem hibrid de propulsie.

Actualul BMW M760Li este, cel mai probabil, ultimul model bavarez ce va fi echipat cu motor cu 12 cilindri în V.

Test cu BMW M760Li xDrive 

via bmwblog

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top